Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arnoud van Ravensberg, van IVC Group:

''Ondanks gevoelde coronacrisis, flink geplust in Benelux''

IVC Group nam een vliegende start in 1997 en is vandaag de dag de grootste Europese producent van tapijttegels, luxevinyltegels (LVT) en heterogeen vinyl. Met 1800 gemotiveerde werknemers verspreid over tien productie-eenheden in België, Luxemburg, Rusland en de VS, produceert het bedrijf jaarlijks meer dan 180 miljoen m2 vloerbekleding.

Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van Mohawk Industries, wereldmarktleider voor vloerbekleding met een lange en rijke traditie van meer dan 130 jaar vakmanschap. Deel uitmaken van deze groep betekent een verdere verbreding van het wereldwijde netwerk van IVC Group en zorgt ervoor dat het dichtbij de klant staat, waar deze zich ook bevindt.

Het Flooring Development center in Waregem waar alle vloeren van IVC group gepresenteerd zijn.

Geplust
De afgelopen maanden waren voor veel ondernemers en bedrijven onzeker en spannend. Het coronavirus brak plots uit en de Belgische regering kondigde een complete lockdown aan. Volgens Arnoud van Ravensberg, Sales Director Benelux, heeft ook IVC Group een mindere periode gehad, met name in België doordat daar alles verplicht dicht moest. Ondanks dat is er toch flink geplust in de Benelux. ''Met name in Nederland zijn er ontzettend veel vloeren verkocht. Gelukkig konden deze ook geleverd worden, doordat de productie door bleef draaien. De woningmarkt speelt zeker een rol in de verkooptoename. Er worden nog zoveel huizen verkocht momenteel, dat deze trend zich waarschijnlijk nog wel voortzet.''


De populaire Moduleo vloeren, met rechts een preview van de nieuwe Moods collectie dat in het najaar groots geïntroduceerd zal worden.

Moods
IVC Group heeft niet stil gezeten de afgelopen tijd, maar gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen en collecties. ''Zo wordt in het najaar de vernieuwde Moduleo Moods groots geïntroduceerd in de markt. Deze LVT zijn erg in trek, mede doordat we flink hebben geïnvesteerd in naamsbekendheid via bijvoorbeeld de televisie.'' De vloeren voor zijn volgens Arnoud een waar paradepaardje in de filialen van woninginrichters. ''We bieden een totaal shop-in-shopconcept met sfeerbeelden. Elke vloer wordt zo groots afgebeeld in een bepaald bijpassend interieur, inclusief een grote staal van de betreffende vloer. Deze vloer is ontwikkeld om vooral mooi te zijn en om van ieder huis een thuis te maken.''

De vernieuwde Moods collectie is een opfrissing van de eerste collectie die vorig jaar tijdens de InCoDa werd gepresenteerd. ''Er komen meer kleuren, vormen en formaten bij.'' De bestaande formaten zijn te verkrijgen in Medium Plank, Slim Plank, Small Plank, Hexagon, Diamond, Triangle en Chevron. De stroken kunnen eindeloos variëren : van visgraat over Hongaarse punt of zeshoek, over driehoek of ruit tot zelfs blokpatroon.


Moduleo voorziet een compleet shop-in-shop concept voor de winkelier en de eindconsument.

LayRed - Mannetje staan
LayRed is de sterkste vinylvloer van Moduleo en ontwikkeld om zijn mannetje te staan in de meest extreme omstandigheden. De meerlagige vloer – met geïntegreerde ondervloer – biedt alle voordelen van PVC en voegt daar sterkte aan toe. Je legt de amper 6 mm dikke vloer makkelijk over een bestaande, vaak oneffen vloer, zonder die te moeten uitbreken of egaliseren. Dankzij zijn sterke kern en geïntegreerde, rode ondervloer is LayRed in staat om openingen en oneffenheden in bestaande vloeren te overbruggen. Dat maakt van LayRed de ideale vloeroplossing voor elk nieuwbouw- én renovatieproject. Arnoud: ‘’LayRed voldoet aan de Nederlandse 10 DB Delta Llin geluidsnorm voor appartementen en is overigens ideaal voor vloerverwarming door zijn lage warmteweerstand van 0,016 KW.’’ ‘’Deze vinylvloer slaat ook erg goed aan in de markt. De ‘embossed in register’ toevoeging zorgt ervoor dat de structuur van de plank/tegel perfect overeenstemt met het motief van het ontwerp, waardoor een uitzonderlijk realistische afwerking ontstaat.’’ Volgens Arnoud zijn de neutrale kleuren nog steeds het populairst.

Leoline
Naast het residentiële merk Moduleo (PVC – stroken) heeft IVC Group ook het merk Leonline in zijn portfolio. Deze dempende vinyl op rol maakt van woningen mooie, comfortabele en gemakkelijke plaatsen om in te wonen. Deze vloeren worden gemaakt in een geavanceerd productiein België. ‘’Met een eigen windmolenpark en afvalrecycling is dit een van de meest zuinige fabrieken voor vinylvloeren wereldwijd.’’ De collecties binnen het Leoline merk worden volgens Arnoud nog verder uitgebreid. Naast deze 2 consumentenmerken is IVC Group altijd in beweging. ‘’We investeren ook heel hard in de projectmarkt, waar we met het merk IVC Commercial het verschil zullen maken. We zien uit naar wat de toekomst ons te bieden heeft’’, besluit Arnoud.

Meer informatie:
IVC Group - Arnoud van Ravensberg
arnoud.vanravensberg@ivcgroup.com
www.ivcgroup.com