Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mede-eigenaar Jaap van Heteren: ''We gaan over fruitkisten lopen''

Primeur voor Hollandse vloerenmarkt

Bij Plancker, waar men bijzonder hout van over de hele wereld verzameld, is onlangs een nieuw product geboren. Mede-eigenaar Jaap van Heteren deelt met een grijns de laatste ontwikkeling: “We gaan over fruitkisten lopen.”

Hout met een verhaal
“Er is een grote vraag naar écht authentiek hout in Nederland”, vertelt van Heteren. “Niet het zogenaamd oud gemaakte hout, maar het hout wat jarenlang de elementen heeft weerstaan. Hout dat daadwerkelijk heeft geleefd. Wij verzamelen uniek hout, afkomstig van oude houten schuren in landen als Canada, India, maar ook bijvoorbeeld
van berghutten in de Alpen.”


Links houten haardmeubel en rechts hout van de fruitkisten.

Hollands vakwerk
Dit BarnWood kent een verhaal, dat met liefde wordt gedeeld met houtminnend Nederland. Klanten van Plancker gebruiken het hout al jaren als karakteristieke gevelbekleding, meubelpanelen en zelfs loftdeuren die een woning naar een ander niveau tillen.

Innovatief met hout
De vloeren zijn een nieuwe ontwikkeling binnen Plancker. De fruitkisten, die onlangs zijn gevonden bij fruittelers in onder andere de Verenigde Staten en België, zijn zo uniek, dat er een nieuwe productgroep voor is ontwikkeld. Dit bijzondere hout wordt momenteel met de hedendaagse techniek vakkundig ontnageld en verwerkt op een stabiele tand-en-groef onderlaag.


BarnWood gevelbekleding mixed colors.

Enthousiasme
Zo kan de Nederlandse architect of interieurontwerper werken met unieke vloeren die door de Hollandse vakman met groot gemak geplaatst kunnen worden. Van Heteren en mede-eigenaar Erik de Jong zijn zo enthousiast, dat ze ook in een groot deel van het eigen kantoor deze vloerdelen laten leggen. “Het kan niet bij mijn BarnWood
keuken thuis blijven hè”, glundert Jaap. “We verwerken zoveel mogelijk van onze eigen producten in ons nieuwe pand. We vinden het namelijk belangrijk dat interieurspecialisten – veelal met de betreffende klant in hun kielzog – goed zicht hebben van het product op een groter oppervlak. Zo hebben we de loftdeuren, maar ook kastpanelen, tafels en houten zuilen in onze showroom. Ervaren hoe het hout voelt en leeft is een belangrijk onderdeel van de aankoop.”

Schatkamer aan houtproducten
Bij Plancker in Gorinchem kan handmatig het juiste hout voor een woningproject worden uitgezocht. Er is een grote voorraad te bezichtigen en de planken kunnen indien gewenst direct worden ingeladen. “We werken wel graag op afspraak, omdat we toch te maken hebben met een exclusief product en dit met aandacht
aan de klant willen laten zien.”


BarnWood Matzwart.

Sample boxes

“Als architect kan er inmiddels ook gebruik worden gemaakt van de Plancker sample boxes”, vervolgt Jaap. “Hierbij selecteert een interieurontwerper zijn of haar favoriete houtstalen die in een mooie verzamelbox zonder verzendkosten worden toegezonden. Zo hoeft men de deur niet uit om het hout in tot de verbeelding sprekende moodboards te verwerken. Als interieurspecialist is het vaak fijn om met een handzame staal te kunnen werken en klanten enthousiast te krijgen. Hier werken wij graag aan mee; mensen enthousiast krijgen.”

Meer informatie:
Plancker
info@plancker.nl 
www.plancker.nl 
Showroom:
Avelingen-West 43 te Gorinchem
(goed bereikbaar via A15 als de A27)