Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Alette Trompetter van Harvink: "De markt is op dit moment beter dan vorig jaar"

Voor veel lezers van Wonen360 is het (bijna) vakantie. In de week voordat ons nieuwsplatform met reces gaat (van ma. 27 juli t/m vr. 7 augustus verschijnt de nieuwsbrief niet), leggen we een aantal ondernemers dat actief is in de interieurbranche verschillende 'prangende' vragen voor. Het afgelopen halfjaar was voor veel bedrijven een periode om nooit te vergeten. De eerste maanden was er nog geen vuiltje aan de lucht, scoorde (vrijwel) iedereen mooie omzetten. Toen kwam daar opeens die akelige corona door de lucht zweven...

Vandaag is Alette Trompetter aan het woord. Zij is mede-eigenaar van Harvink.

Hoe kijk je terug op het afgelopen half jaar?
"Op een hectische tijd, waarin corona voor een ieder bepaalde wat er wel en (vooral) wat er niet kon. Ondanks alle maatregelen rondom corona is Harvink gelukkig open gebleven. Vanwege een grote orderportefeuille konden wij volop blijven produceren. Harvink produceert namelijk in IJsselstein en maakt voor haar onderdelen zoals de frames en het meubelschuim gebruik van de lokale en de regionale toeleveringsindustrie. Bij de productie van onze collectie waren er dan ook nagenoeg geen problemen. Ook verliep de uitlevering aan onze dealers zonder al te veel problemen."

"Aan de kant van de verkoop was het, met name de eerste maanden van de intelligente lockdown, een ander verhaal. Sommige dealers hadden de deuren tijdelijk gesloten anderen bleven open en hadden hun handen vol aan alle virusbeperkende maatregelen. In onze branche waar persoonlijk contact zo belangrijk is, viel het zwaar om afstand te houden."

"Gelukkig keerde het tij redelijk snel. Alle meubelzaken gingen weer open, bij de dealers en bij Harvink op de showroom bieden we consumenten een veilige shopping experience."

Met de wetenschap van nu…: wat had je anders gedaan in de afgelopen zes maanden?
"Uiteraard hebben we een aantal heel spannende weken gehad maar achteraf zijn we erg tevreden hoe alles verlopen is. We zijn tevreden hoe we gehandeld hebben binnen de kaders die er zijn.
Hoe iedereen binnen Harvink is omgegaan met deze onzekere en stressvolle situatie heeft onze grote waardering." 

Is er een bedrijf waaraan je je spiegelt?
"Wij zijn van mening dat je altijd een open vizier moet hebben en goed om je heen moeten kijken. Inspiratie kan je overal vinden. Er is geen specifieke branche of bedrijf waar we ons aan spiegelen. Wel handelen we naar een merk- en businessmodel dat ons handvatten geeft. De eerste fase van covid-19 kenmerkte zich door een zorgfase waarin we met name onze (sociale) verantwoordelijkheid namen. Daarop volgde de fase waarin we moesten aanpassen en toch zichtbaar bleven voor de dealer en de consument. Nu verkeren we in de fase waarin we nieuwe kansen oppakken."

Hoe zie je het komende half jaar?
"Gelukkig heeft de markt zich hersteld en zijn er volop kansen. De markt is op dit moment zelfs beter dan vorig jaar. Wij kijken dan ook vol vertrouwen uit naar een goede tweede helft van dit jaar."

"Ook zien we mogelijkheden om nieuwe modellen te introduceren. De regels voor bijeenkomsten zijn onlangs versoepeld en dat betekent dat wij onze Harvink huisshow en de presentatie van de nieuwe collectie naar verwachting in september kunnen laten doorgaan. We kijken er naar uit onze dealers te ontmoeten in onze opgefriste showroom."

Wat moet je als ondernemer beslist niet doen?
"Wij zijn van mening dat je altijd moet blijven bewegen. Dit geldt zowel letterlijk als figuurlijk."

Waar breng je de komende vakantie door?
"Als de situatie deze zomer stabiel blijft en er geen quarantainemaatregelen zijn, brengen wij onze vakantie in Dalmatië (Kroatië) door. Op de terugreis stappen we in ergens in Beieren (Duitsland) op de vakantiefiets om uitgerust weer in IJsselstein aan te komen. Klaar voor een nieuw woonseizoen."

Meer informatie:
Harvink
Tinbergenlaan 3
3401 MT IJsselstein
+31 (0)30 688 03 88
info@harvink.nl
www.harvink.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven