Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coen Klawer van Dutch Wallcoverings: "Het komende half jaar wordt zeker interessant"

Voor veel lezers van Wonen360 is het (bijna) vakantie. In de week voordat ons nieuwsplatform met reces gaat (van 27 juli t/m 7 augustus verschijnt de nieuwsbrief niet), leggen we een aantal ondernemers dat actief is in de interieurbranche verschillende 'prangende' vragen voor. Het afgelopen halfjaar was voor veel bedrijven een periode om nooit te vergeten. De eerste maanden was er nog geen vuiltje aan de lucht, scoorde (vrijwel) iedereen mooie omzetten. Toen kwam daar opeens die akelige corona door de lucht zweven...

Vandaag is Coen Klawer aan het woord. Hij is eigenaar van Dutch Wallcoverings uit Schoonhoven.

Hoe kijk je terug op het afgelopen half jaar?
"Met de omzetontwikkeling eind vorig jaar en het begin van 2020 was voor Spits Wallcoverings duidelijk een positieve trend ingezet. Het was niet één of enkele maanden met een significante stijging, het was maand op maand zo. We waren op de goede weg. Toen het coronavirus uitbrak en België in volledige lockdown ging, werd ik toch enigszins zenuwachtig, temeer een aanzienlijk deel van onze totale omzet inmiddels in België gerealiseerd wordt. Onze Belgische vertegenwoordigers moesten thuisblijven en ook was het niet meer verantwoord om het Nederlandse salesteam klanten te laten bezoeken. De eerste gedachte was: 'Oh als dat allemaal maar goed gaat komen'. Al snel bleek dat consumerend Nederland en België zich behoorlijk aan het vervelen waren en al dan niet onder dwang van van… het huis moesten opknappen. Nou, dat hebben we geweten. Behang, glasweefsel, lijmen en ook de badkameraccessoires vlogen de deur uit. Het was niet aan te slepen. Tegelijkertijd hebben we de kans schoon gezien om het complete magazijn eens stevig onder handen te nemen en het ziet er weer picobello uit."

Met de wetenschap van nu…: wat had je anders gedaan in de afgelopen zes maanden?
"Ik denk dat ik precies hetzelfde gedaan zou hebben. Achteraf is het altijd een koe in de kont kijken, maar ik denk dat we het goed gedaan hebben zo."

Is er een bedrijf (hoeft niet uit de sector) waaraan je je spiegelt?
"Ik kijk niet zozeer naar anderen. Ik vaar mijn eigen koers en natuurlijk ben ik geïnteresseerd in wat mijn concullega’s doen en vooral in wat zij niet doen. Een markt hoeft niet te groeien, maar kan wel groter worden doordat er steken zijn laten vallen."

Hoe zie je het komende half jaar?
"Het komende half jaar wordt zeker interessant. Spits Wallcoverings maakt een mooie omzetgroei door en heeft natuurlijk te maken gehad met een sluiting van de Belgische markt van bijna drie maanden. De Belgische markt herpakt zich prima momenteel maar het venijn zit 'm toch in de staart. De vraag is natuurlijk: hoe liquide zijn deze ondernemingen nog na drie maanden nagenoeg geen inkomsten te hebben gehad? En in hoeverre zijn ze in staat alle verplichtingen te kunnen voldoen? De omzet van nu is natuurlijk belangrijk, maar we willen allemaal een zekere vorm van continuïteit."

Wat moet je als ondernemer beslist niet doen?
"Nooit opgeven!! Elke nieuwe situatie, goed of slecht, positief of negatief, het maakt niet uit, er ontstaan altijd nieuwe kansen. Je moet ze alleen zien en pakken."

Waar breng je de komende vakantie door?
"Als het een beetje meezit zal dat toch weer Ibiza zijn."

Meer informatie:
Spits Wallcoverings BV
Opweg 90a
2871 NG Schoonhoven
+31 (0)182 - 38 65 55
info@spitswallcoverings.nl
www.spitswallcoverings.nl

België
t. 03-2040156
info@spitswallcoverings.be