Spakman Interiors: Productie in Engeland komt zeer moeizaam op gang

Marc Spakman, eigenaar van Spakman Interior Collections, is importeur en agent van exclusieve in- en outdoor meubelen, accessoires, meubel- en gordijnstoffen. Daarnaast importeert het bedrijf diverse meubelen, accessoires en gordijn- en meubelstoffen onder eigen label. Het in Wezep gevestigde bedrijf heeft een eigen, uitgebreide showroom, waardoor het zich onderscheidt van concullega's. 

Spakman Interior Collections biedt producten aan van de volgende merken: Duresta, Porada, Castle Line, Today Interiors, Arredamento Lombardo en Preussisches Rosshaarstoff. ''Al deze collecties presenteren wij in onze ruim opgezette showroom van 750 m2, gelegen aan de Rondweg 70 in Wezep'', aldus Marc, die ook lid is van de Vereniging Interieur Agenten & Importeurs.

Engeland moeizaam op gang
De afgelopen coronaperiode is niet ongemerkt voorbij gegaan voor Spakman Interior Collections die meerdere internationale merken in zijn portfolio heeft. Met name de lockdown in Engeland en het moeizaam op gang komen van de productie aldaar heeft wel wat vetragingen opgeleverd ,vertelt Marc. Hier hebben we wel  hinder van. Engeland is drie maanden dicht geweest, dat betekent drie maanden geen uitleveringen.  We hebben de klanten op tijd op de hoogte gesteld en gelukkig gaan onze klanten goed om met deze situatie en hebben ze begrip voor de vertraging." Ook is het een voordeel dat de collectie van Duresta zich  in een nichemarkt bevindt en de zitmeubelen een specifiek , uniek zitcomfort hebben.Daardoor wordt er niet naar een vervanging gezocht.

De leveringen van het  Belgische merk Castle Line zijn ook weer goed op gang gekomen.  Omdat ze veel producten, zowel outdoor als indoor  op voorraad hebben  Door klanten hieop te wijzen kan hierop ''gestuurd '' worden. Via een voorraadapp kan Marc  ieder moment de actuele voorraad bekijken. Dit merk bleef dus uitleveren en heeft zelfs veel buitenmeubilair kunnen verkopen, omdat veel consumenten toch thuis blijven van de zomer en in de tuin zijn gaan investeren.''

Ook het Italiaanse bedrijf Porada is zes a zeven weken dicht geweest. ''Men verwachtte wellicht van dit bedrijf de grootste problemen, maar de productie kwam weer zeer snel op gang en de uitleveringen hebben totaal geen vertragingen opgeleverd. Engeland heeft de meeste vertragingen gehad.  

Projectmarkt
Marc zag begin dit jaar uitdagingen voor het nieuwe jaar. ''Wij gaan ons de komende tijd, naast het uitbreiden van de retail, meer specialiseren op projecten, om ons klantenbestand uit te breiden en verder te groeien. Bij een project gaat het vaak om grotere aantallen. Wij willen meer gaan samenwerken met (interior) designers, architecten en projectinrichters, om op die manier nog wat succesvoller op de projectmarkt te worden.'' 

Spakman Interiors heeft mooie projecten afgerond de laatste maanden, zoals voor hotels, twee golfclubs en andere grote projecten die via projectinrichters binnen zijn gekomen. 


De afspraken in de showroom komen ook weer op gang. 

Verwachtingen rest van 2020
Marc vindt het lastig in te schatten hoe de rest van het jaar eruit gaat zien. ''We weten niet of er een tweede golf gaat komen of niet. Dat zou nog meer economische consequenties hebben. Ik was voornamelijk bang voor heel veel order annuleringen, maar dat is gelukkig nihil gebleven. 

''Ik ben positief ingesteld, dus hoop dat alles weer de goede kant opgaat. We zullen de door de coronaperiode ontstane omzetverlies niet meer helemaal  inhalen, maar hopen wel dat we dit jaar nog positief kunnen afsluiten'' In ieder geval waren mei en juni bijzonder hoopgevend,  besluit Marc.

Meer informatie:
Marc Spakman - Spakman Interior Collection
Showroom (op afspraak): Rondweg 70
8091 XK Wezep (bij Zwolle)
info@spakman-collections.nl  
www.spakman-collections.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.