Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Lifestylemerk zet passie en ambacht om in eerlijke designproducten

Manava, een lifestylemerk dat Cambodjaanse vrouwen werkgelegenheid en een eerlijk loon biedt. De producten zijn ontworpen voor bewuste shoppers. De handgemaakte items zijn goed voor de aarde én de lokale bevolking.
De verantwoorde onderneming Manava uit Cambodja zet een traditionele ambacht om in design voor de moderne markt. Het resultaat is een eerlijke lifestylecollectie met een verrassende twist. Een win-win-winsituatie.From Cambodia with love
Manava werkt met duurzame materialen, zoals rotan, plantaardig gelooid leer en messing. Zo bestaat de Cosmos-collectie uit drie handgeweven rotanarmbanden. Door het gebruik van organische vormen en de eenvoud, fungeert het sieraad als een blikvanger om je pols. Het ontwerp van de sieradenlijn is geïnspireerd op de elementen van de aarde. Naast sieraden heeft het merk een wooncollectie. Met een fruitschaal of opberger van Manava creëer je een stijlvolle look en warmte in huis. Door het gebruik van zachte kleuren en geometrische vormen ontstaat er een mooi samenspel tussen Cambodjaans handwerk en trendy design. Bij de handtassen staan wederom natuurlijke vormen centraal. De geometrische patronen op de tassen zijn gebaseerd op symbolen die je terugvindt op de wanden van de bekende Angkor Wat tempel in Cambodja.

Sociale impact
Manava heeft momenteel 24 enthousiaste vrouwen in dienst die prachtige werk leveren en hiervoor een eerlijk loon ontvangen. Daarnaast kunnen de vrouwen trainingen volgen en krijgen zij volop kansen zich persoonlijk te ontwikkelen. Manava betekent ‘mensheid’ in het Sanskriet en met hun missie past die naam uitstekend bij de onderneming.

Nieuw in Europa
Na grote successen te hebben behaald in Azië, legt Manava nu de focus op Nederland en België. Door covid-19 is de onderneming lokaal hard geraakt, maar werkt het team actief aan groei en uitbreiding richting de Europese markt. Manava ontvangt professionele support in de vorm van een coaching-programma van CBI wat volledig wordt gefaciliteerd door de Nederlandse overheid.

Over Manava
Manava is een conscious lifestylemerk die Cambodjaanse vrouwen de kans geeft een stabiele en duurzame toekomst op te bouwen. Co-founder Ka-Lai Chan – bekend van het Nederlandse designlabel Puik Design en de t-shirtcollectie voor het Van Gogh Museum – heeft in 2016 samen met lokaal ondernemer Baraing Tho het bedrijf opgericht. Ka-Lai’s droom om ambachtelijk werkende mensen te helpen in een ontwikkelingsland en samen een unieke productlijn te creëren is hiermee uitgekomen.

Meer informatie:
Manava
www.manava-cambodia.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven