Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubel- en accessoiresmerk Fair Furniture lanceert nieuwe Bali collectie

Het meubel- en accessoiresmerk Fair Furniture ontwerpt en produceert meubels en accessoires met respect voor mens, milieu en materiaal. Fair Furniture ken je ongetwijfeld van de bekende kleurrijke eivormige Acapulco stoel die het merk produceert in Mexico. Het merk heeft recentelijk de collectie uitgebreid met handgemaakte meubels en accessoires geproduceerd door lokale ambachtslieden uit de omgeving van Ubud, Bali. Van handgemaakte tapijten gemaakt van gerecycled plastic en zeegras, lampen, spiegels gemaakt van lokaal geproduceerde bamboe en kleden geverfd met natuurlijke kleurstoffen. 

De missie van Fair Furniture, dat in 2012 opgericht is door de Nederlander Joris van Balkom, is het zorgvuldig ontwerpen en produceren van meubels met respect voor mens, milieu en materiaal. Deze producten worden vervaardigd in een menswaardige omgeving en door een innovatief en minimalistisch gebruik van middelen. 

Bij de ontwikkeling van de Bali collectie heeft Fair Furniture wederom rekening gehouden met de verantwoordelijkheid om bij de materiaalkeuze voor de producten rekening te houden met een minimale impact op onze leefomgeving. Er zijn natuurlijke materialen uit Bali gebruikt en er is rekening houden met materialen die weinig of geen afval creƫren. Fair Furniture gebruikt liever geen chemicaliƫn en heeft daarom voor de kleden en kussensloop in deze Bali collectie natuurlijke kleurstoffen en pigmenten zoals indigo gebruikt.

Meer informatie:
Fair Furniture
www.fairfurniture.com 

Publicatiedatum: