Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Inmiddels is de zesde generatie er werkzaam

Dit familiebedrijf bestaat al 160 jaar

Wat ooit begon als klompenmakerij, is tegenwoordig een moderne en eigentijdse woonwinkel. Gebroeders Bakker & Zn is een familiebedrijf waar inmiddels de zesde generatie werkzaam is. Het bedrijf bestaat in 2020 precies 160 jaar. Dat meldt indebuurt Gouda.

De stichter van de firma is Andries Bakker. Hij was 22 jaar toen hij in 1855 in Haastrecht aankwam om daar als klompenmaker aan de slag te gaan. Vijf jaar later begon hij in een huis op de Hoogstraat zijn eigen klompenmakerij.
In de tweede helft van de 19e eeuw kwamen daar kaasvaten, karnen en andere gereedschappen bij. 'Andries was handig, flexibel en ondernemend en speelde ook graag in op de nieuwe marktbehoefte van ladders, trappen, stelen, luxe plantenbakken en tuingereedschap. Zo groeide de klompenmakerij uit tot een veelzijdige kuiperij en gereedschapmakerij.'

Al voor de eeuwwisseling werd de omzet zo groot dat de fabriek over moest op stoomaandrijving. Arie ontwierp en bouwde eigenhandig al die machines en ook alle nieuwe producten. Eén van de innovaties was de ‘waschmachine’. Bakker werd hiermee de eerste fabrikant in Nederland van de wasmachine.

In 1974 stopte de fabriek met fabriceren en kwam de focus op meubels inkopen en doorverkopen te liggen. "Toen ik in het bedrijf kwam, hadden we eerst alleen meubels, maar er kwamen later ook vloeren en gordijnen bij", vertelt Cor Bakker. Zijn zoon Arnout is de zesde generatie in het bedrijf.

Anno 2020 verkoopt Gebroeders Bakker & Zn alles dat te maken heeft met wonen. Van banken en bedden tot vloeren en raambekleding. "We zijn flink met onze tijd zijn meegegaan en onze focus ligt nu meer op de losse elementen voor een woonkamer. Want wie koopt er nog een complete woonkamer in één keer tegenwoordig?".

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven