Geert Verdat: "UVC lampen waren voorheen een nicheproduct"

Verlichtingsfabrikant ziet populariteit coronadodende lamp groeien

In samenwerking met zusterbedrijf lichtgroothandel GeVe heeft verlichtingsfabrikant Linea Verdace een naar eigen zeggen coronadodende lamp uitgebracht, genaamd de Genesis Life Saver. Het verlichtingstoestel straalt ultraviolet C-licht (UVC) uit dat volgens verschillende onderzoeken virussen, bacteriën en schimmels doodt. 

Geert Verdat van Linea Verdace: "Om covid-19 te bestrijden is een UVC dosis nodig die 20 keer sterker is dan wanneer je bijvoorbeeld H2N2 influenza wil aanpakken."

Op vraag van enkele tandartsen ontwikkelde het Vlaamse bedrijf een verlichtingstoestel dat in 15 minuten een ruimte van 90m³, na standaard desinfectie, voor 99,999% covid-19 vrij maakt.
"Onze UVC lampen waren lange tijd een nicheproduct en zijn nu uitgegroeid tot een 'hip' product."
Genesis Life Saver
De lamp is opgebouwd uit een solide verrijdbare zuil, met hierop 8 Osram 40watt UVC lampen. "Met onze meer dan 50 jaar lichtervaring is het voor ons oude wijn in nieuwe zakken", vertelt Geert.

UVC is zeer schadelijk voor mensen, dieren en planten. Vandaar dat  er voor de veiligheid acht aanwezigheidssensoren zijn ingebouwd. Wanneer iemand de ruimte betreedt, terwijl de lamp aanstaat, zal het apparaat vanzelf uitgaan.

Ook is hij voorzien van een timer om veilig de ruimte te kunnen verlaten. Bovendien geeft het apparaat door middel van een geluid aan wanneer de ruimte verlaten moet worden en wanneer
het toestel werk. De toestellen zijn volledig in Wilrijk geproduceerd en de lampen geïmporteerd vanuit China.LED UVC 
"De UVC lampen die binnenkort de markt zullen betreden", vervolgt  Geert, "werken niet tegen covid-19 of zijn zelfs zeer gevaarlijk."
Zo gaf ook de Hoge Gezondheidsraad recent aan dat UVC enkel professioneel gebruikt mag worden.

Far UVC
Ondertussen ontwikkelen Linea Verdace en GeVe een zogenaamde far UVC versie op 222nm. Onlangs heeft Kobe University uit Japan bewezen dat deze de juiste frequentie heeft en geen gevaar is voor mens en dier.

"Op deze manier kan het virus vernietigd worden en is het niet schadelijk voor mensen. Kunnen bijvoorbeeld beursgebouwen, luchthavengebouwen, ziekenhuizen of stations gemakkelijk schoon gehouden worden, zonder dat je het merkt." 

Meer informatie:
GeVe Verlichting
Dynamicalaan 2
2610 Wilrijk
info@geve.be
www.geve.be

Linea Verdace
Oude Baan 230
B-2610 Antwerpen
linea-verdace@linea-verdace.be
www.linea-verdace.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.