Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Erelita Furniture produceert meer dan 60.000 banken en 20 nieuwe modellen per jaar

Het Litouwse Erelita Furniture is al 24 jaar een gerenommeerd meubelmerk in Europa. Het bedrijf begon in 1996 met de productie van bankstellen en de eerste fabriek werd opgericht in het Kaunas-district. In 2019 is Erelita naar een nieuwe moderne fabriek verhuisd. Na de oprichting ontwikkelde en groeide het bedrijf met succes en geleidelijk elk jaar, waardoor niet alleen het aantal arbeiders maar ook het productievolume toenam. ''Een onderscheidend kenmerk van de producten van ons bedrijf is de perfecte combinatie van elegantie, stijl, kwaliteit en veelzijdigheid die alle meubelcollecties domineert.'' 

Op zoek naar meer flexibiliteit en op deze manier aantrekkelijker voor haar klanten heeft Erelita besloten om eigen vrachtwagens aan te schaffen. ''Op deze manier werden we in staat om al onze productie met ons eigen transport te leveren. Deze stap heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in leveringskwaliteit en voorwaarden.'' Meer dan een dergelijke oplossing hielp het bedrijf om concurrerende prijzen van de productie te handhaven. Vandaag de dag bezit Erelita 50 vrachtwagens die de bestellingen door heel Europa afleveren.

Tegenwoordig heeft het bedrijf meer dan 300 werknemers in dienst en produceert het meer dan 60.000 banken per jaar. Vanwege succesvolle strategieën had het bedrijf de exportmarkten uitgebreid - vandaag behandelen en exporteren ze naar meer dan 13 Europese landen. Het grootste deel van onze productie wordt geëxporteerd naar - Frankrijk, Duitsland, Nederland en Scandinavië.

Alle nieuwste collecties worden jaarlijks gepresenteerd op internationale meubelbeurzen. Alle productie- en marketing ervaring die door de jaren heen is opgedaan, heeft het exportvolume tot 98 procent van het totale productie totaal doen toenemen. Slechts minder dan twee procent van de productie wordt lokaal verkocht, in Litouwen.

Elk jaar ontwikkelt Erelita nieuwe bankcollecties met meer dan 20 nieuwe modellen. Het grootste deel van deze modellen wordt gepresenteerd en later verkocht in de grote meubelketens in heel Europa. ''Bovendien werken we samen met beroemde designer bedrijven en interieurontwerp studio's, waardoor we regelmatig kunnen deelnemen aan meubelproductie projecten en onze modellen kunnen leveren aan Italiaanse, Duitse en Spaanse hotelketens.''

Edwin van den Berg van Monte Design Agenturen heeft onder andere Erelita in zijn merkenportfolio, naast Verikon, Infiniti Design, Kermes Salotti en Bauwens.

Meer informatie:
Monte Design Agenturen
info@montedesign.nl 
www.montedesign.nl 
Tel: 06 44 83 76 77


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven