Abonneren

VacaturesTop 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Durables dragen bij aan uitbannen olieplastic verpakkingen"

Bio Futura introduceert herbruikbaar servies

Het in Rotterdam gevestigde bedrijf Bio Futura komt met een nieuwe lijn Durables. "De naam verwijst naar het herbruikbare karakter van deze artikelen. Het gaat om herbruikbaar serviesgoed op basis van hernieuwbare grondstoffen, zoals koffiedik, suikerriet en bamboe. We zijn met deze lijn aan de slag gegaan omdat er vraag naar is vanuit de markt", vertelt oprichter Wouter Moekotte.Bij de ontwikkeling van de Durables was voor Bio Futura met name een zeer hoog hernieuwbaar gehalte van belang. "Dit ligt nu al tegen de 100% aan en we gaan er vanuit dat we binnen afzienbare tijd het biobased gehalte op kunnen krikken naar 100%. Dankzij dit hoge biobased gehalte past deze lijn wat ons betreft in dezelfde filosofie als de disposables. Ook met deze nieuwe categorie artikelen dragen we bij aan onze missie om eenmalige olieplastic verpakkingen te vervangen en uit te bannen."

Wouter geeft aan dat de producten voor lange tijd te gebruiken zijn. "En let op: vergeet niet om ze aan het einde van de levensduur te recyclen. Hiervoor zijn de materialen uitermate geschikt. Bio-PE past in de bestaande recyclestroom."Voor de ontwikkeling van deze lijn werkt Bio Futura onder andere samen met een producent die koffiedik als grondstof gebruikt. "De Coffee Based Cup is met een inhoud van 200 milliliter ideaal voor koffie en cappuccino. Dit is een eerste stap in onze samenwerking en als dit materiaal aanslaat, zijn we van plan om dit verder uit te breiden."

Coronacrisis
De effecten van de coronacrisis waren ook bij Bio Futura al snel merkbaar. "Vrij snel nam take away en bezorgen een enorme vlucht. Artikelen die daarop gericht zijn, raakten vrij snel op. En dit was eigenlijk in heel Europa het geval. We hebben daarom bij zowel bestaande fabrikanten als oude leveranciers aangeklopt om onze voorraad aan te vullen voor zover dit mogelijk was. Iedereen in Europa putte immers uit dezelfde vijver. Nu komen de leveringen weer goed op gang."En hoe gaat het nu de maatregelen verder zijn versoepeld? "De horeca wacht voor mijn gevoel nog een beetje af en veel bedrijven hebben echt tijd nodig om de switch te maken, zodat ze het proces zodanig kunnen inrichten dat ze aan alle voorwaarden kunnen voldoen. En rond festivals en evenementen heerst veel onzekerheid. Dat merken wij natuurlijk ook goed. In kantines zijn de nodige hygiënemaatregelen genomen. Helaas wordt hierbij snel naar plastic gegrepen, bijvoorbeeld voor bestek. Dat is pijnlijk om te zien, het aanstaande verbod op plastic wegwerpproducten kan wat ons betreft dan ook niet snel genoeg in werking treden."

Het aantal online bestellingen is aanzienlijk toegenomen tijdens de crisis, meent Wouter. "We hadden al een goedlopende webshop, die we onlangs ook hebben vernieuwd, maar er wordt duidelijk meer online besteld. Tot de echte hardlopers behoren onder meer de besteksetjes van biobased plastic. Die waren werkelijk niet aan te slepen. Dit is zowel het gevolg van de hygiënemaatregelen als de investering in take away."

Klik hier om naar de categoriepagina van de Durables te gaan. 

Bron: Biojournaal


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven