Spoga+gofa 2020 alsnog van de baan

Op verzoek van de industrie verplaatst Koelnmesse de datum voor spoga+gafa permanent naar de eerste helft van het volgende jaar. Dit betekent dat in de toekomst de grootste tuin lifestylebeurs ter wereld wordt gehouden op een moment dat het voor grote segmenten van de industrie gemakkelijker is om orders te plaatsen.Nu het hele gebied in het voorjaar van 2020 bijna volgeboekt is en de registratie van spoga+gafa dus uitstekend is, is de beurssituatie steeds meer in overeenstemming met de huidige ontwikkelingen rond Covid-19 en de economische situatie. Ook het nieuws over nieuwe besmettingsgevallen in Duitsland speelde een rol. Ook de huidige reissituatie is nog steeds onzeker - vooral op intercontinentaal niveau. Daarom heeft een grote meerderheid van de exposanten en vakbezoekers de afgelopen weken besloten om toch niet naar de spoga+gafa te gaan. De uitgebreide voorbereidingen voor de beurs en het #B-SAFE4-businesspakket voor de coronavirus-conforme uitvoering van onze beurzen waren uiteindelijk niet voldoende om de terughoudendheid van de beursbezoekers te kalmeren. Om deze reden heeft Koelnmesse samen met de Raad van Advies de algehele situatie opnieuw beoordeeld en besloten dat het het beste was om in te spelen op de annuleringen en wensen van een groot aantal exposanten en bezoekers uit de branche door geen spoga+gafa 2020 in te voeren. Ook zal het evenement op verzoek van de branche permanent worden verplaatst. De volgende editie van spoga+gafa zal dus plaatsvinden van 30 mei tot 1 juni 2021.

spoga+gafa heeft de groei van de afgelopen jaren - in termen van exposanten, ruimte en bezoekersaantallen - gegenereerd door een bijzonder nauwe samenwerking met de tuinlifestyle-industrie. Koelnmesse heeft zich altijd gericht op de behoeften van haar branches. De ontwikkeling van spoga+gafa tot een wereldwijd relevant platform voor toegevoegde waarde en communicatie was en is de strategische focus van deze beurs. Voortbouwend hierop heeft Koelnmesse gebruik gemaakt van de impact van het zeer recente verleden en samen met de betrokken overlegorganen overlegd over de toekomstige datum voor de grootste tuin lifestyle beurs ter wereld.

Oliver Frese, Koelnmesse COO, over het verplaatsen naar volgend jaar : "Het doel van onze gesprekken met de industrie is om samen te werken om een sterke beurs een kans te geven om nog meer kracht en marktrelevantie te verwerven. De focus ligt hierbij op het bestelgedrag dat in veel delen van de industrie is ontstaan. Om hier nog effectiever rekening mee te houden, wordt vanaf volgend jaar de spoga+gafa permanent gehouden eind mei of begin juni."

Meer informatie:
spoga+gofa
www.spogagafa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.