Italiaans designmerk op zoek naar innovatie

Het nieuwe Italiaanse Styl’editions, dat zich bezighoud met wandbekleding, heeft tijdens de International Exhibition of Ceramic Tile and Bathroom Furnishings 2019 een ADI Booth design award gewonnen in de categorie ‘research’. Deze prijs werd in dat jaar voor het eerst uitgereikt ter ere van beursstands die de producten en de waarden hebben gepromoot van bedrijven die deelnamen aan de show. Deze nieuwe prijs is tot stand gekomen in samenwerking met de Italiaanse Industrial Design Association, ADI. Styl’editions is ontstaan in collaboratie met het eveneens Italiaanse Gumdesign, dat zorgt voor het overgrote deel van de ontwerpen.Door de zoektocht naar hedendaagse grafische tekens en de samenwerking tussen industrie en hoogstaand vakmanschap zorgt Styl'editions ervoor dat de platen in staat hun leven en natuur te herwinnen, ruimtes te omhullen en protagonisten te worden dankzij het behoud van hun identiteit. De platen leggen een directe relatie met hun aangeboren materialiteit. Er wordt gezocht naar een tactiele en visuele waarneming die een zintuiglijke onderdompeling mogelijk maakt door de combinatie van zandstralen en bedrukken, waarbij het originele materiaal en zijn essentie altijd zichtbaar blijven.

Styl'editions richt zich daarnaast ook op het gebruik van keramische platen met glas en andere materialen en dat vormt de basis van een merk dat op zoek is naar innovatie op alle fronten.De ontworpen collecties slagen erin om veranderende landschappen te creëren. Licht en schaduw, grafische tekens, oppervlakteverwerking en het gebruik van materialen laten innovatieve resultaten toe vanuit een visueel, tactiel en waarnemend punt.

De jury die de award heeft toegekend zegt dat het project erin slaagt de complexiteit van het voorstel weer te geven in de ruimtes. Door een verstandig gebruik van materialen, grafische patronen slaagt het erin om een ​​duidelijk verhaal en een sterke algehele identiteit te verkrijgen, terwijl de verscheidenheid behouden blijft.

Meer informatie:
Styl'editions
www.styleditions.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.