Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Waarom kiezen bedrijven voor prefabbouw?

Prefab bouwen is razendsnel populariteit aan het winnen. Niet zo gek, aangezien er grote voordelen zitten aan deze manier van bouwen.

Maar waarom is prefab bouwen zo populair aan het worden? En wat zijn dan de voordelen ervan? In dit artikel leggen we het uit, door middel van drie voordelen van prefabbouw.


FOTO www.pexels.com  

Neemt weinig tijd in beslag
Een compleet kantoorpand laten bouwen in slechts enkele weken? Met prefabbouw is dit mogelijk. Alle grote onderdelen worden namelijk van te voren in een fabriek gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen als de muren en het dak.

Dit gaat nu eenmaal een stuk sneller, dan wanneer alles op locatie gebouwd moet worden. De verschillende onderdelen hoeven na de fabriek alleen nog maar op hun plek geplaatst te worden. Door deze werkwijze is het mogelijk om een compleet pand in 6 tot 10 weken te bouwen.

Minder tijd is minder kosten
Aangezien het bouwen van een prefab kantoorpand relatief weinig tijd in beslag neemt, kost het doorgaans ook minder. Ook is het laten maken van onderdelen in de fabriek vele malen goedkoper dan meerdere losse onderdelen, die op locatie moeten worden geassembleerd.

Ideale omstandigheden, ideaal pand
Onderdelen die in een fabriek worden gemaakt staan altijd onder de juiste omstandigheden. Er zijn vrijwel geen invloeden van buitenaf die het eindresultaat kunnen beïnvloeden.

Extreme hagelbuien zorgen er bijvoorbeeld niet voor dat het werk stil komt te liggen. Daarnaast wordt een fabriek goed bevoorraad en werken ze met vaste leveranciers. Hierdoor is er minder kans dat een bepaalde leverancier niet op de bouwplaats is op het afgesproken moment.

Vertragingen worden hiermee grotendeels voorkomen. In een fabriek zijn er ook veel geautomatiseerde processen, wat verdere fouten tegen gaat. Deze processen zijn ontworpen om zo(kosten)efficiënt mogelijk te zijn.

Het overwegen waard?
Door een kantoorpand prefab te laten bouwen bespaar je dus een hoop kosten, kun je sneller schakelen en heb je weinig kans op uitloopt. Kortom, je weet waar je aan toe bent.
Als ondernemer is dit natuurlijk waardevol omdat je zelf ook met strakke planningen te maken hebt.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven