Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Jori viert jubileum

Sofa SHIVA na 40 jaar nog steeds succesvol

Sinds Frans designer Jean-Pierre Audebert 40 jaar geleden de eerste lijnen op papier zette van de design sofa SHIVA, hebben ettelijke duizenden modellen het JORI-atelier in België verlaten. Vandaag verleidt SHIVA nog steeds omwille van haar sobere lijn, flexibel comfort en extreem modulair karakter.
 
Frans ontwerper Jean-Pierre Audebert is één van de designers die ongetwijfeld mede aan de grondslag ligt van de ontwikkeling van het succes van de JORI-collectie.

 
Zo zette Audebert 40 jaar geleden in opdracht van JORI de eerste lijnen op papier van een trendy en strakke sofa, die de markt verraste omwille van zijn strakke, rustgevende vormgeving en extreem lage rug. Alhoewel zijn ontwerp pas 10 jaar later echt gecommercialiseerd werd, waren Audebert en JORI met dit model duidelijk de markt vooruit en drukte het vernieuwende design meteen de stempel op het uitgesproken DNA van JORI.

Waarom ‘SHIVA’ ?
De naam van de Hindoeïstische oppergod SHIVA is gekoppeld aan de filosofie van de Kamasitra-collectie die JORI rond de eeuwwisseling lanceerde en waar ook SHIVA deel van uitmaakte. De naam Kamasitra is geïnspireerd op het oud-Indiase liefdesboek Kamasutra en de ‘all shapes of life’ -belofte. Een gids die je leert hoe je met al je zintuigen het hoogste lichamelijke genot bereikt en je geest volledig ontspant. Die zoektocht naar het opperste fysieke en mentale genot is precies wat ook JORI inspireert bij het ontwerpen van zijn zitmeubelcollecties.
 
SHIVA zou bijgevolg niet tot de JORI-familie behoren zonder aandacht voor het flexibele zitcomfort waar het Belgische merk prat op gaat. De optisch lage rug is bijvoorbeeld dankzij een eenvoudig duwtje opklapbaar en biedt op die manier een maximum aan comfortervaring.
 


Veertig jaar later heeft SHIVA de tand des tijds doorstaan en is het model, mits een aantal lichte design- en comfortingrepen, nog steeds  een topper in het JORI-gamma.

Intussen is SHIVA naast leder, nu ook verkrijgbaar in stof en werd zijn onderstel recent nog ‘verlicht’. De grote troef van het model is ongetwijfeld zijn modulair concept, dat in de loop van de tijd  uitgebreid werd met een indrukwekkende reeks van personalisatiemogelijkheden. Een greep uit het aanbod is de beschikbare zithoogte in drie dimensies, de keuze van de armleggers, de pootafwerking in verschillende luxueuze uitvoeringen en het assortiment aan mogelijke bekledingen en kussens. 
 
Het SHIVA-zitprogramma biedt hier bovenop een ruime keuze aan poefs en lage tafels, die naar wens worden geïntegreerd in de zitconfiguratie of bijgeplaatst als losstaand element.
 
De veertigste verjaardag van SHIVA kan niet onopgemerkt voorbij gaan zonder een feestelijk moment in het JORI verkoopnet.
 
Dit jaar brengt JORI hulde aan zijn icoon SHIVA en designer Jean-Pierre Audebert. In het complete dealernetwerk wordt het huidige SHIVA-sofamodel tot eind 2020 aangeboden onder feestcondities.

Meer informatie:
JORI
www.jori.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.