Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
18e editie tijdens imm Cologne

Inzendingen Pure Talents Contest 2021: creativiteit en inventiviteit belangrijk

De organisatoren van imm cologne geloven sterk in het creatieve potentieel van opkomend talent en zorgen daarom voor continuïteit in hun steun aan opkomende ontwerpers door de 18e editie van de Pure Talents Contest te lanceren. De wedstrijd biedt jonge ontwerpers meer kansen om te winnen dan ooit tevoren, met een speciale LivingKitchen-selectie ter gelegenheid van het tweejaarlijkse keukenevenement en de tweede toekenning van de publieksprijs. Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers gelijke kansen krijgen in de huidige uitbraak van het coronavirus, zullen er meer fasen van de competitie op digitale kanalen worden georganiseerd dan in voorgaande jaren.

De Pure Talents Contest speciale tentoonstelling in imm cologne is de plek om ze te vinden: originele meubelconcepten en ideeën voor duurzamere producten waar de interieurbranche naar op zoek is voor inspiratie, maar ook ongebruikelijke ontwerpen voor alledaagse voorwerpen die bezoekers ertoe aanzetten om na te denken over hun dagelijkse routines. De volgende generatie ontwerpers zal prototypes presenteren die iets visueel en functioneel nieuws bieden en deze presenteren aan de interieurontwerpwereld. Bij de Pure Talents Contest worden tafels opnieuw uitgevonden, meubels ontworpen voor gemakkelijk transport en lampen gemaakt van papier - mooie, intelligente en experimentele objecten voor onze huizen en ons leven.

Genomineerden geselecteerd door een veelgeprezen jury
De wedstrijdjury bestaat elk jaar uit verschillende vertegenwoordigers uit de internationale designwereld, de vakpers, instellingen en fabrikanten. Dit jaar zijn het de ontwerpers Ana Relvão (Relvãokellermann, München) en Sebastian Herkner (Studio Sebastian Herkner, Offenbach), de ontwerpjournalist Johannes Hünig en de creatief directeur van Thonet, Norbert Ruf.

Speciale tentoonstellingen met een speciale LivingKitchen-selectie
De organisatoren zijn weer op zoek naar ideeën voor de huizen en keukens van morgen. De jury beoordeelt de inzendingen en nomineert de 20 beste ontwerpen uit zes categorieën: meubels, woonaccessoires, verlichting, vloerbedekking, behang en textiel en Smart Home. Ter gelegenheid van LivingKitchen, het toonaangevende keukenevenement dat om de twee jaar wordt georganiseerd samen met imm cologne, zal de Pure Talents Contest 2021 opnieuw een LivingKitchen-selectie bevatten met inzendingen voor drie categorieën: keukenconcepten, concepten voor elektrische apparaten en keukenaccessoires en keukengerei . De zes genomineerde producten in deze drie categorieën zullen verschijnen in een speciale tentoonstelling, en een van hen zal een winnaar van de eerste prijs kiezen.

De genomineerde productontwerpen zullen als prototypes worden gepresenteerd aan een breed publiek van vakbezoekers en de internationale pers op twee speciale tentoonstellingen op het Interior Business Event imm cologne en op LivingKitchen van 18 tot 24 januari 2021. De wedstrijd geeft aanstormende ontwerpers een unieke kans om waardevolle contacten te leggen met industriële fabrikanten, toonaangevende designmerken, journalisten en prominente vertegenwoordigers uit de designscene via de bezoekers van de tentoonstelling en de uitgebreide communicatieactiviteiten van imm cologne en de matchmaking-tools - het is het perfecte startpunt voor carrières.

De tweede Publieksprijs, gekozen op Instagram
Op de eerste beursdag kiest de jury de vier beste ontwerpen uit de tentoongestelde producten. Zij selecteren de winnaars van de eerste, tweede en derde prijs - die respectievelijk € 3.000, 2.000 en € 1.000 ontvangen - en de winnaar van de LivingKitchen Selection, die € 3.000, - aan prijzengeld ontvangt. Ook de Publieksprijs, die vorig jaar met succes debuteerde, wordt opnieuw uitgereikt: het publiek gaat stemmen op Instagram, en de gekozen winnaar neemt 1.000,00 euro aan prijzengeld mee naar huis.

www.imm-cologne.de 

Publicatiedatum: