Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Secto Design investeert in verpakkingstechnologie om plastic te vervangen

Secto Design heeft een aanzienlijke investering gedaan in een start-up bedrijf, maakte Paptic Ltd bekend. “Tot voor kort investeerde Secto Design puur in het ontwikkelen van een eigen productie. Maar Paptic heeft zo'n betekenisvol doel en het past perfect bij onze eigen filosofie, dat we mee moesten springen!”, stelt Tuula Jusélius, de oprichter en eigenaar van Secto Design.

Paptic Ltd is een Finse producent van uniek verpakkingsmateriaal gemaakt van hernieuwbare houtvezels die hoge prestaties en duurzaamheid combineert. Paptic streeft ernaar plastic in verpakkingen te vervangen. Alle Paptic-materialen zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Er is geen nieuwe machine nodig om Paptic te produceren, aangezien het kan worden geproduceerd met bestaande papierconversielijnen. Paptic Ltd is opgericht als resultaat van een langdurig ontwikkelingsproces dat is uitgevoerd door drie Finse experts op het gebied van papiertechnologie. De belangrijkste oplossingen zijn wereldwijd gepatenteerd. De uitstekende troef in vergelijking met andere nieuwe verpakkingsmaterialen die gericht zijn op het vervangen van plastic, is het feit dat het materiaal dat Paptic maakt geen eetwaren zoals maïs, zuivel of suiker verbruikt, maar in plaats daarvan houtvezels gebruikt. De door Paptic geproduceerde verpakking is merkbaar duurzamer en watertoleranter dan de huidige papieren verpakkingen. Onder de klanten van Paptic zijn er al verschillende high-end merken zoals Hunter Luxury en Galerie Lafayette.

Als producent van duurzame designlampen zijn verantwoorde uitvindingen voor een betere toekomst belangrijk voor Secto Design. Secto Design deelt de passie van Paptic om onze planeet veilig te houden. “We hebben naast onze producten ook in onze verpakkingen rekening gehouden met de duurzaamheid. Maar er zijn nog een paar punten waar we het beter kunnen doen! Met de investering die we hebben gedaan, willen we een mede-Fins bedrijf ondersteunen dat de milieu-uitdagingen aanpakt en waarmee we de waarden delen. Onze droom is dat we in samenwerking met Paptic uiteindelijk het overgebleven spoor van plastic dat nog in onze verpakkingen zit, konden verwijderen”, zegt Jusélius.

Meer informatie:
Secto Design
www.sectodesign.fi

Publicatiedatum: