Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Weerspiegeling van smaken en kleuren van de Toscaanse traditie

Vrijstaande spoelbak ontworpen door Gumdesign

Bolgheri is de nieuwe vrijstaande wasbak van antoniolupi die de smaken en kleuren van de Toscaanse traditie weerspiegelt. Een object met essentiële geometrie en een innovatieve consistentie. Bolgheri is geboren uit de combinatie van twee antithetische materialen, volledig natuurlijke kurk en Cristalmood, het resultaat van de meest geavanceerde technologie. 
Met Bolgheri doorbreekt antoniolupi de bestaande grenzen tussen verschillende materialen, waardoor een suggestief object ontstaat dat inspiratie put uit de 'kleine dorpjes die als stenen zijn neergezet' op de heuvels van Toscane en waar het object zijn naam aan ontleent.
 
'De kleuren kruisen het magnetisme van authenticiteit, wat leidt tot het klinken van glazen, tot glimlachen, om te reizen, tot ons ' - vertellen de ontwerpers Gabriele Pardi en Laura Fiaschi van Gumdesign - ' Kleine dorpjes als stenen op de heuvels begrensd door cipressen vertellen van voorouderlijke wortels, van ridderlijke daden en van Boccacciaanse romans. De kleuren nemen het landschap over: groen blad, rijpe druiven, kastanjes en paddenstoelen, geneeskrachtige planten, specerijen, bittere sinaasappels, citroenen. Bucolische verwijzingen uit oude kennis”.

Bolgheri is de spoelbak met een natuurlijke kurken voet en een Cristalmood-gootsteen. De wastafel speelt met materialen, met kleuren, met texturen en vooral met contrasten. Kurk is een natuurlijk, brandvertragend, elastisch, licht element dat niet bang is voor vocht. Cristalmood is een transparante, kleurrijke en resistente hars die speciaal door antoniolupi is ontwikkeld om gootstenen te creëren die kunnen worden gecombineerd met de meest uiteenlopende materialen, waardoor verfijnde kleurencombinaties worden gecreëerd terwijl ze alle essentiële functies bieden.

Bolgheri is een volledig eco-duurzame gootsteen die begint bij de basis en is gemaakt van gerecycled kurk dat met de hand is afgewerkt om een ​​zacht tactiel effect te verkrijgen. Kurk is een licht, flexibel, bestendig, gerecycled en 100% recyclebaar materiaal. Natuurlijke kurk wordt opnieuw samengesteld door alleen natuurlijke harsen te gebruiken. Het belang van dit project hangt ook samen met solidariteit en de implementatie van circulaire economieprocessen.

Cristalmood heeft ook een eco-duurzame waarde. Ondanks dat het een industrieel product is, is het duurzaam in de tijd en recyclebaar: het is duurzaam in de tijd omdat het herstelbaar en resistent is, dus we kunnen het beschouwen als een soort eco-duurzaam materiaal. Naast de Natural Cork-versie is de basis van Bolgheri ook verkrijgbaar in de Toasted Cork-versie: een donkerbruine kleur met een koffie-effect.

Bron: Archiproducts


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven