Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Vanaf 6 juli te bewonderen bij ETC Design Center Europe

Nederlandse glaskunstenares komt met een mysterieus en schilderachtig interieur

Nederlandse glaskunstenares en ontwerper Carina Riezebos koos clair-obscur als thema voor haar Obscure by Carina Collectie. Voor het label Blok by Carina liet de ontwerper zich inspireren door de nieuwste ontwikkeling in zwarte burned oak fineren en wit gemarmerd plaatmateriaal van Evola. De mondgeblazen rookzwarte en opaline wit glas gecreëerde huisjuwelen maken het interieur van de van orgine glasontwerper een mysterieus en schilderachtig interieur.

In haar nieuwe interieurproject getiteld OBSCURE laat de ontwerper zich eveneens inspireren door de clair-obscurtechniek uit de schilderkunst, fotografie en film. Dezelfde techniek die de meesters - zoals de Italiaanse schilder Caravaggio en de Nederlandse schilder Rembrandt - als geen ander beheersen. Hierbij zijn de contrasten tussen licht en donker zo sterk afgebeeld en objecten of personen zodanig geaccentueerd, dat een sterk dramatische effect wordt bereikt en wij de werken als een uitvergroting van de werkelijkheid ervaren. En daar houdt de ontwerper van. In Obscure laat Riezebos als art director onder de naam Blok by Carina, de enorme rijkdom en mogelijkheden zien van de decoratieve en constructieve materialen van het bedrijf Blok Plaatmateriaal. Voor haar interieur, waarin zwart een belangrijke rol speelt als drager van licht, trekt ze al spelend met de contrasten tussen licht en donker de bezoeker in een mysterieuze wereld, die nog mooier, sfeervoller en dramatischer is dan de werkelijkheid. Als een schilderij van Rembrandt of Caravaggio. 


Fotograaf Frieda Mellema. 

In die wereld creëert Blok by Carina reusachtige indirect aangelichte halfronde en rechte roomdividers van diverse fineersoorten, zoals het zacht ogende Yaya en het meer uitgesproken Eucalyptus. Rechts in het interieur bevinden zich de donkere natuurlijke houttinten uit de collectie van Decospan en links staan dezelfde immense roomdividers in lichtere natuurlijke kleuren marmer, leem en steen uit de nieuwste Unilin Evola-collectie. De achtergrond met flinterdunne groeven in Shinoki walnootfineer, benadrukt de strakke architectonische herhaling in het interieur en zorgt voor rust en een spannende schaduwwerking. De wanden achter de gemarmerde roomdividers uit de Evola-collectie getiteld Midnight Lime hebben een meer natuurlijk ogende leem-textuur.

Lampen als totempalen
Als iconische center pieces staan er twee sculpturale lampen zo groot als totempalen die gemaakt zijn van afwisselende ringen zwart gevlamd of wit zijdezacht HPL (High Pressure Laminate) en mondgblazen rookgrijs of opaalwit glas. De bron van het ledlicht is moeilijk traceerbaar, net als in filmscenes en schilderijen waarin dit raadselachtige clair-obscur is toegepast. Geheel volgens de laatste trends gebruikt Riezebos een diep zwart burned oak-materiaal voor een vloerkleed van cnc-gefreesde organische vormen waardoorheen hoogpolig tapijt groeit alsof het gras is. Het interieur is verder aangekleed met een rond leemkleurig vloerkleed met organische cnc-gefreesde gaten, een zwart gestoffeerde bank met een frame van uitzonderlijk fineer en achterzijde van burned oak-plaatmateriaal. En een zelfde bank met een Midnight Lime-frame laat weer een ander licht vallen op dit ontwerp.


Fotograaf Frieda Mellema.

Mondgeblazen huisjuwelen
De glasontwerper kleedde de ruimte verder aan met een aantal eye catchers: de als mega-Chanelflessen ogende Flaconvazen en de Tulpenvazen die we kennen van vorige jaren, zijn nu in een limited edition uitgevoerd in de kleuren wit, zwart en goud. Ook de aaneengeregen bolvormige mondgeblazen ‘huisjuwelen’, uitgevoerd in rookzwart glas met een vleugje melkachtig blauw Opaline, vallen op als enorme colliers die het interieur versieren. Ronde schalen met geslepen randen, getiteld Asmaan, een amuselepel uit haar Sparkling Objects-collectie en Schaduwset, haar moderne opvatting van een dienblad gemaakt uit verschillende gefineerde schaalvormen die als puzzelstukjes in elkaar te zetten zijn, maken het sfeervolle interieur af.

Het interieur is vanaf 6 juli te bewonderen bij ETC Design Center Europe in Culemborg!

Meer informatie:
Blok Plaatmateriaal
info@blokplaatmateriaal.nl 
www.blokplaatmateriaal.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.