Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beddenmaker Swisse Sense opent in tien jaar tijd de elfde winkel in Vlaanderen

Afgelopen vrijdag 26 juni opende Swisse Sense een nieuwe winkel in Sint-Niklaas. De Vlaamse beddenwinkel is gevestigd aan de Heidebaan. Het is alweer de 11e winkel die de familie familie Diks in tien jaar tijd in België opende. Nederland, Duitsland en Oostenrijk meegerekend staat de teller inmiddels op meer dan negentig slaapspeciaalzaken.

Al 100 jaar is de familie Diks actief op het gebied van slaapcomfort. De grondlegger van de beddenmakers was Piet Diks, overgrootvader van de 4e generatie beddenmakers. Piet Diks startte omstreeks 1918 met de productie van matrassen, welke in die tijd opgebouwd werden uit stro, omgeven door een juten omslag.

Door verdere ontwikkeling van de spiraalbodem en vraag vanuit de markt was het een logische stap om metalen bedden te produceren, waar omstreeks 1939 mee gestart werd. Het daarop volgende decennia stond in het teken van de verdere ontwikkeling en lancering van nieuwe modellen, allen opgebouwd uit metalen delen.

In de tachtiger jaren opende familie Diks een fabriek waar MDF-bedden geproduceerd werden, de vraag vanuit de markt veranderde en zo ook het aangeboden assortiment. Steeds werden er nieuwe technieken geïntroduceerd wat resulteerde tot een compleet aanbod op vlak van slapen: ledikant, bodem en matras.

In 2014 gaat de familie Diks met de boxspring collectie en toebehoren online. Vier jaar later (in 2018) vierde de familie Diks het 100-jarige jubileum.

Meer informatie: 
Swiss Sense
www.swisssense.nl