Beddenmaker Swisse Sense opent in tien jaar tijd de elfde winkel in Vlaanderen

Afgelopen vrijdag 26 juni opende Swisse Sense een nieuwe winkel in Sint-Niklaas. De Vlaamse beddenwinkel is gevestigd aan de Heidebaan. Het is alweer de 11e winkel die de familie familie Diks in tien jaar tijd in België opende. Nederland, Duitsland en Oostenrijk meegerekend staat de teller inmiddels op meer dan negentig slaapspeciaalzaken.

Al 100 jaar is de familie Diks actief op het gebied van slaapcomfort. De grondlegger van de beddenmakers was Piet Diks, overgrootvader van de 4e generatie beddenmakers. Piet Diks startte omstreeks 1918 met de productie van matrassen, welke in die tijd opgebouwd werden uit stro, omgeven door een juten omslag.

Door verdere ontwikkeling van de spiraalbodem en vraag vanuit de markt was het een logische stap om metalen bedden te produceren, waar omstreeks 1939 mee gestart werd. Het daarop volgende decennia stond in het teken van de verdere ontwikkeling en lancering van nieuwe modellen, allen opgebouwd uit metalen delen.

In de tachtiger jaren opende familie Diks een fabriek waar MDF-bedden geproduceerd werden, de vraag vanuit de markt veranderde en zo ook het aangeboden assortiment. Steeds werden er nieuwe technieken geïntroduceerd wat resulteerde tot een compleet aanbod op vlak van slapen: ledikant, bodem en matras.

In 2014 gaat de familie Diks met de boxspring collectie en toebehoren online. Vier jaar later (in 2018) vierde de familie Diks het 100-jarige jubileum.

Meer informatie: 
Swiss Sense
www.swisssense.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven