Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Samenwerking Donker Groep en Return to Sender vanuit gedrevenheid voor eerlijk vakmanschap

"Vanuit gedrevenheid voor een leefbare aarde en eerlijk vakmanschap hebben Donker Groep en Return to Sender een collectie manden ontwikkeld voor de zakelijk markt. De manden zijn handgemaakt door vrouwen in de armste regio's van de wereld om ze te helpen een leven voor zichzelf en voor hun familie op te bouwen om zo een stap te zetten naar een beter bestaan." Dat laat Sophie Schoonhoven weten. Zij is Head of Sales bij Return to Sender.

"Donker Design is een prachtige organisatie met creatieve groendenkers. Bevlogen experts en voortrekkers op het gebied van duurzaamheid binnen Nederland. Zo heeft Donker Groep het ING Hoofdkantoor Cedar en CIRCL ABN AMRO op de zuidas groen ingericht."

Return to Sender is opgericht door Katja Schuurman (op foto hieronder), Tessa Vos en Maarten van Huijstee. Tijdens de vele reizen die Katja maakte, ontdekte ze dat de allerarmsten van de wereld soms bol staan van ambitie. Het ontbreekt ze niet aan wil of talent maar aan kansen en mogelijkheden.

De missie van Return to Sender is om met eerlijke en duurzame handel vrouwen te helpen een leven voor zichzelf en voor hun familie op te bouwen. Door de vrouwen op een duurzame wijze kennis te laten maken met de westerse markt, kunnen zij hun leefomstandigheden direct verbeteren en leren ze hoe ze dit in de toekomst vol kunnen houden. Samen met Donker Design is er nu ook een collectie manden ontwikkeld voor de zakelijke markt. 

Door de samenwerking zijn 65 extra mensen aan het werk;
- Het proces van schillen, drogen en scheiden van de schors levert werk op voor - 15 mensen;
- Het proces van het splitsen, draaien en twijnen van touwen levert werk op voor - 20 mensen; 
- Voor het maken van touw tot aan het eind product zijn 30 mensen nodig
- Nederlandse topontwerpers i.s.m. Donker Design

Design
Return to Sender en Donker Design zijn verantwoordelijk voor het design van de manden. Jouelle Cuppen, ontwerpster van Return to Sender, is een creatief genie: Haar kracht ligt in haar oneindige creativiteit, originele en innovatieve ontwerpen en de snelheid waarmee ze haar ideeën op papier zet. Samen met Donker Design heeft ze samengewerkt om een collectie manden voor de zakelijke markt te ontwikkelen. Donker Design is met een team van 30 designers gespecialiseerd in het vertalen van groenvisies naar concrete uitvoeringsprojecten. 


Meer informatie:
Return to Sender
Stationsplein 45 unit B1.051
3013 AK Rotterdam
T  06 82 01 33 85
sophie@returntosender.nl
www.returntosender.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven