Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keukenfabrikant komt met wereldprimeur: enkel nog kastfronten van gerecyclede petflessen

De Deense keukenfabrikant Kvik heeft tijdens een online persconferentie onlangs haar nieuwe collectie bekend gemaakt. In deze nieuwe collectie focust het bedrijf zich op duurzaamheid en het plastic dat er in de oceanen rondzwerft.

Met de nieuwe ontwerpen Ombra en Pavia begint het Deense design merk Kvik aan een ambitieuze reis: voor het einde van 2021 wil het merk enkel nog kastfronten van gerecycled petflessen maken. Daar blijft het niet bij: het doel is om in 2022 CO2-neutraal te zijn. Ombra en Pavia zijn Kviks eerste keuken-, badkamer- en garderobecollecties met houten onderdelen geproduceerd van uitsluitend FSC-gecertificeerd hout en omkaderde fronten gemaakt van gerecyclede petflessen.


Ombre biedt veel mogelijkheden als het gaat om milieubewustzijn, ook in de indeling.

Claus Johnsen, designer bij Kvik design nam ons mee in de zogenaamde secret room van de keukenfabrikant. In deze kamer staan alle noviteiten van het merk. "In deze ruimte experimenteren we met alles wat met een nieuwe keuken te maken heeft", vertelt Claus. "Onze nieuwste keukens zijn gemaakt van 100% recyclebaar materiaal. De kastdeuren beschikken over een buitenkant die is gemaakt van zwerfplastic uit de oceaan."

Ombra
"Onze nieuwe Ombra keuken is ontworpen samen met het ontwerpduo Who Says. Wij werken vaker samen met andere ontwerpers, op deze manier krijg je in je ontwerp invloeden van buitenaf. Zelf zit je hele dagen in studio en in je eigen bubbel. Who Says heeft ons hier uit geholpen en samen hebben we een mooie keuken ontworpen."

Waar veel keukenfabrikanten kiezen voor een keuken zonder grepen heeft KVIK een tussenweg gekozen. "De Ombre keuken is half greeploos, want deze heeft een inwendige handgreep. Op deze manier blijf je niet achter een handgreep hangen maar zijn de kastjes alsnog makkelijk te openen."



Met de Ombra keuken hebben ze, naar eigen zeggen, een primeur op het gebied van werkbladen. De keukenproducent heeft een volledig houten werkblad van 20 millimeter dik op de markt gebracht. Het werkblad is gemaakt van FSC gecertificeerd hout, hierdoor een duurzaam werkblad. Het hout is bewerkt met 'supreme olie'. Deze is samen met een Nederlandse fabrikant samengesteld.

Keuken Pavia
Kvik’s nieuwe keuken Pavia is geïnspireerd op een van de meest tijdloze keukendesigns. De slanke kastframes met verfijnd reliëf geven het klassieke uiterlijk een moderne twist. Pavia is ontworpen en geproduceerd met aandacht voor de volgende generatie. Het is Kviks eerste keuken met kastfronten van gerecyclede petflessen, geproduceerd van uitsluitend FSC-gecertificeerd hout.


Pavia is verkrijgbaar in licht grijs en klassiek wit.

Pavia is verkrijgbaar in licht grijs en klassiek wit. Vanaf 1 september te koop in alle Kvik winkels, evenals Ombra.

Meer informatie:
KVIK
www.kvik.nl