Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Modecollectie gemaakt van gordijnen en stoelonderstellen

Jessan Macatangay was afgestudeerd aan de Central Saint Martins academie en nam gedeconstrueerde stoelen op in zijn opvallende modecollectie, om te symboliseren hoe mensen het gewicht van een persoonlijke strijd dragen.


Elk stuk bevat stukken gedeconstrueerde stoelframes en gespachtige elementen.

Getiteld Finding Beauty and Power in Struggle, bestaat de collectie uit vijf verschillende looks die steeds lichter en minder omvangrijk worden, omdat ze geleidelijk minder meubelelementen bevatten.

Elk stuk bevat stukken gedeconstrueerde stoelframes en gespachtige elementen, evenals draperieën gemaakt van lycra-jersey en zijden satijn. Bij de eerste look is het hele stoelframe in het kledingstuk ingebouwd, terwijl bij de tweede en derde look verschillende delen van een frame in de stof zijn geweven.

De structurele elementen worden vervolgens teruggebracht tot gespachtige ontwerpen, gebaseerd op de structuur van ladderstoelen, in de laatste twee looks.

Zoals de ontwerper uitlegt, vertegenwoordigen deze kleine vierkante houten gespen "de minuscule resterende fragmenten van strijd" die in individuen zijn achtergebleven - gecamoufleerd, maar nog steeds zichtbaar.

Bron: Dezeen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven