Nieuwe ondersteuningspakket voor meubelindustrie en interieurbouw

Gratis gezondheidschecks voor ondernemers die hun werknemers periodiek willen laten testen en subsidie voor samenwerkingsverbanden die leerlingen opleiden via de BBL, twee maatregelen uit het nieuwe ondersteuningspakket voor de meubelindustrie en interieurbouw. 

FOTO TER ILLUSTRATIE © Seventyfourimages | Dreamstime.com

Voor komend schooljaar kunnen samenwerkingsverbanden tweeduizend euro subsidie krijgen voor iedere leerling die start met een BBL opleiding. Daarnaast krijgen zij duizend euro voor iedere leerling die doorstroomt naar het tweede of derde leerjaar. Met deze subsidie kunnen samenwerkingsverbanden hun inleentarieven in crisistijd verlagen, zodat opleiden van toekomstige vakkrachten in de meubelindustrie – ook in moeilijke tijden – betaalbaar blijft voor ondernemers. Dat meldt Koninklijke CBM, de branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie. 

Gratis gezondheidschecks
Op 16 juni hebben sociale partners in de meubelindustrie (Koninklijke CBM, FNV en CNV vakmensen) overeenstemming bereikt over een concreet ondersteuningspakket voor ondernemers en medewerkers in de meubelindustrie en interieurbouw. Als eerste stellen zij via NIPED gratis gezondheidschecks ter beschikking voor ondernemers die hun medewerkers periodiek willen laten testen. Gezondheid is een kernthema in het kader van duurzame inzetbaarheid en bij het voorkomen van ziekteverzuim. In tijden van corona zijn preventieve gezondheidschecks een welkome aanvulling op de dienstverlening voor ondernemers en werknemers in de branche. Sociale partners stellen de gratis gezondheidschecks voorlopig voor 1 jaar ter beschikking. Als dit succesvol blijkt, dan kan de regeling later uitgebreid worden. Heb je interesse, bel of mail de adviseurs Duurzame Inzetbaarheid van CBM, T: 023 – 515 8800, info@cbm.nl

Lees hier het complete artikel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.