Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kunstenaar Jonathan Wanders:

“Durf te dromen: verken de wereld zonder grenzen, zonder snelheidslimiet...”

Jonathan Wanders (1982, Maastricht) is een kunstenaar en ontwerper, gespecialiseerd in kunst, design en conceptontwikkeling. Na een studie architectuur bij de TU in Eindhoven en gewerkt te hebben bij een architectuurstudio, besloot hij om voor zichzelf te beginnen. Zijn ouders - vader was kunstsmid - namen Jonathan en zijn zus Valentine al op jonge leeftijd mee naar mooie en bijzondere plekken, musea en mensen. Kunst en cultuur was onderdeel van de opvoeding.


Queen Lear (project (theater)design, rechts Jonathan Wanders.

Jonathan wilt prikkelen en verwonderen, inspireren en bevragen. Continue zoekend naar het creëren van de juiste balans tussen vorm en inhoud, waarbij het concept - het verhaal - leidend is en vaak resulteert in een bijzondere esthetiek. De studio van Jonathan Wanders vindt zijn oorsprong in Zuid-Limburg waar ook veel van zijn projecten terug te vinden zijn.

Onderdeel van zijn werkzaamheden zijn de landschapsprojecten, waarbij terugkerende thema’s aan bod komen zoals landschapspoëzie en mobiliteitsesthetiek. "Met mijn landschapsprojecten wil ik op een poëtische en subtiele manier mensen bewust maken. Grote vraagstukken en processen begrijpelijk, persoonlijk en tastbaar maken. Nieuwe dynamische landschappen creëren door verrassende ingrepen in de openbare ruimte", vertelt Jonathan.

"Ik ben ervan overtuigd dat we niet leven in een wereld waar gebrek is aan geld of techniek, maar er is gebrek aan de verbeelding hoe wij willen dat onze toekomst eruit ziet." Zijn motto: 'Durf te dromen. Verken de wereld zonder grenzen, zonder snelheidslimiet...'


Vluchtelingen #1 (project kunst - landschapsproject)

Jonathan is optimistisch en ziet de toekomst positief. “Het verleden maakt wie we zijn, maar de toekomst bepaalt wat we doen en worden. Het is aan ons om te beslissen wat we meenemen naar de toekomst. We hebben alle middelen tot onze beschikking, nu is het zaak ze op de juiste manier in te zetten. We leven in een spannende tijd. We worden geconfronteerd worden met allerlei grote thema’s: ongelijkheid tussen mensen in zijn vele vormen, racisme, klimaatproblematiek, plastic afval etc. Het is goed dat we worden geconfronteerd met al deze thema’s. We hebben ze te lang genegeerd. Nu is het momentum om samen te werken aan een betere toekomst voor mens, dier, natuur, aarde en de ruimte. Juist kunst en cultuur speelt een belangrijke rol bij het vinden van onconventionele, verrassende antwoorden op de grote vraagstukken die op ons afkomen.

Landschapsproject
De projecten van Jonathan maken deel uit van een proces. Net als het leven een proces is, een vloeiende beweging met losse en vaste verbanden. Naast het werken in opdracht, wacht Jonathan Wanders niet op vragen of oplossingen die worden voorgesteld door overheden, bedrijven of organisaties. Hij treedt vaak genoeg zelf op als initiator en neemt dan zelf het heft in handen. Een goed voorbeeld is het kunstproject Vluchtelingen #1, een landschapsproject in de openbare ruimte langs een doorgaande weg. Daarnaast zijn er nog zijn vele kleinere kunstobjecten, die hij verkoopt, waarin hij persoonlijke thema’s en fascinaties in verbeeldt.

Meer informatie:
Jonathan Wanders
[email protected] 
www.jonathanwanders.com  
0031 (0)6 1339 1440