Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

100% Duurzame Abaca-vloerkleden voor hoogwaardige residentiële of projectvloeren

Nieuw vloerkledenmerk zoekt dealers in topsegment

In april 2019 zag Musett Design het licht toen founder Walter Nonnekes door de Filipijnen reisde. ''We gingen op zoek naar unieke Filipijnse items, geschikt voor de export naar Europa. Al snel stuitten we op producten die zijn gemaakt van de Abaca-natuurvezel, uniek in zijn soort en zeer geschikt voor het weven van oersterke, prachtige karpetten. En dat zijn we gaan organiseren.''
Het nieuwe vloerkledenmerk is nu op zoek naar dealers die geloven in de ambities van dit merk en samen de markt willen openen voor deze high-end vloerkleden in Nederland en België.


De Abaca plant komt voor 85% uit de Filipijnen.

Abaca is in Europa nog redelijk onbekend (binominale naam: Musa Textilis Née), staat internationaal bekend als Manila Hemp en is een soort van de Musaceae-familie van bananenplanten. Hiermee is Abaca al eeuwenlang een bron voor natuurlijke vezels. Het wordt gebruikt voor touwwerk en kabels, maar ook voor geweven textiel, manden, tassen, veters, hoeden en meubels. Abaca komt oorspronkelijk uit de Filipijnen en wordt beschouwd als de sterkste natuurlijke vezel die er is: drie keer sterker dan katoen en twee keer sterker dan de sisalvezel. Door de unieke eigenschappen en het natuurlijke kleurenpallet is het materiaal ideaal voor het produceren van karpetten. Musett Design positioneert deze exclusieve karpetten nu in het topsegment van de Europese interieurmarkt.

Good, Clean & Fair
Walter Nonnekes: ''Musett Design is een high-end label met een duidelijke missie: ‘Good, Clean & Fair’.'' Abaca komt voor 85% uit de Filipijnen. Het is haar natuurlijke omgeving en groeit graag in de tropische warmte, zonder enige kunstmatige hulp of kunstmest op de vulkanische hellingen, met voldoende regen vanuit de Grote Oceaan. Abaca-teelt wordt tegenwoordig vaak gecombineerd met palmen waardoor de Abaca mooi in de schaduw van de palmen kan groeien en de gevarieerde beplanting beter is voor de flora en fauna. Intensieve teelt put de grond nauwelijks uit. Andere plaatsen in de wereld hebben deze voorwaarde niet; een belangrijke basis voor duurzaamheid.

''Verder werken we met een gepassioneerde ondernemer die een vast team van vakmensen aanstuurt. Dat werkt erg prettig. De productie gebeurt volledig met de hand en wordt gedaan zonder enige vorm van milieubelasting. De vezels worden met kracht uit de blad-eindes van de Abaca-stam getrokken, in de zon te drogen gehangen en vervolgens gesorteerd op kwaliteit en op kleur gebundeld. Hoewel het er eenvoudig uitziet, vereist het veel inspanning en constante oefening om deze stappen onder de knie te krijgen. Een kleed van Musett Design is gegarandeerd 100% natuurlijk.''

''We vinden het ook belangrijk dat niet alleen de Europese klant blij wordt van een Musett, maar ook de vakmensen in de Filipijnen; met elkaar bouwen we aan een bedrijf waar we trots op kunnen zijn. Alleen dan wordt het mogelijk om topkwaliteit daadwerkelijk te borgen en keer op keer te voldoen aan de verwachting van de kritische consument in Europa.”

Alles is mogelijk
Met een grote verscheidenheid aan verschillende patroon-, vezel- en kleurstalen zijn de mogelijkheden en ideeën groot. “We werken veel met de natuurlijke kleuren van lichtblond tot donkerbruin, maar het is ook mogelijk om kleden te weven met gekleurde vezels'', vertelt Walter. ''Er is een grote sortering van natuurlijke kleurstoffen en op verzoek kunnen alle mogelijke Pantone-kleuren worden geleverd; in mono-colour of gemêleerd, maar ook gekleurde banen. Alle combinaties zijn mogelijk.”

De geweven vloerkleden worden gemaakt tot een maximale breedte van 6 meter; de lengte kent geen beperkingen. Naast geweven kleden zijn ook handgewikkelde (coiled) kleden een optie. Hierbij worden over het algemeen tegels van een vierkante voet aan elkaar genaaid maar ook grotere patronen zijn mogelijk.

Op zoek naar dealers
Musett Design opereert in een segment waarin alleen het beste goed genoeg is. Daarom is Walter op zoek naar dealers in Nederland en België die de vloerkleden van Musett Design willen presenteren aan een clientèle in het hoge segment, op zoek naar unieke, duurzame en 100% natuurlijke vloerkleden. 

Meer informatie:
Musett Design
wno@musett.design   
www.musett.design 

Walter Nonnekes: bereikbaar op 06-55321255


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.