Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De duizenden kristallen zorgen voor een geweldige beleving, overdag schitteren ze in de zon en in de avond fonkelen de kristallen"

Wegdromen onder een kristallen sterrenhemel

Vanaf juni 2020 kan iedereen weer dineren en ontspannen onder een kristallen sterrenhemel in Noorbeek. Het terras van Herberg Sint Brigida is dan wederom getransformeerd tot een bijzondere en intieme plek waar men kan wegdromen onder de kristallen kroonluchters van kunstenaar Jonathan Wanders. Beschut door een statige zilverlinde waan je je in Italië of Frankrijk.Sinds september 2014 waren vier antieke, kristallen Maria Theresia kroonluchters te zien bij Herberg Sint Brigida, als onderdeel van een complete restyle van het buitenterras. De warme en authentieke sfeer van binnen was naar buiten doorgetrokken, met de nadruk op kwaliteit en intimiteit. Het was compleet maatwerk: De kroonluchters waren opgehangen aan een slanke zwarte, metaalconstructie bevestigd aan de gevelankers en rustend op de takken van de zilverlinde. Na de nodige aanpassingen waren de kroonluchters geschikt gemaakt voor het Nederlandse buitenklimaat zodat ze het hele jaar door konden schitteren.

“De bijzondere verlichting trok meteen de aandacht”, aldus Brigitte en Frans van Wissen van Herberg Sint Brigida. “Passanten blijven staan, maken foto’s en reserveren dan meteen ook om te kunnen lunchen of dineren onder de kroonluchters.“ Kort na deze restyle haalden ze de top vijf in de verkiezingen Terras van de Euregio en meerdere media kwamen in Noorbeek kijken. “Bezoekers ervaren het terras met een mix van bewondering en verwondering.”

"Het uitgangspunt van de restyle was om het terras uit de schaduw te onttrekken veroorzaakt door de terugliggende gevel en de zilverlinde. Het terras moest het nieuwe uithangbord worden", vertelt Jonathan Wanders. "Passend bij het verhaal van de heilige Brigida – Brigida staat voor licht (bright) – werd voor een bijzondere en unieke verlichting gekozen, als het ware hangend aan de zilverlinde. Door de verlichting komen de statige zilverlinde en de authentieke gevel ook beter tot hun recht. Uiteindelijk werd gekozen voor vier verschillende zakkroonluchters met duizenden kristallen voor de nieuwe editie van juni 2020. Vier verschillende kroonluchters die staan voor de vier gezinsleden. Ze zijn uniek van karakter, maar samen een eenheid.”

"De duizenden kristallen zorgen voor een geweldige beleving, overdag schitteren ze in de zon en in de avond fonkelen de kristallen dankzij de verlichting."

Jonathan Wanders is een kunstenaar en ontwerper, gespecialiseerd in kunst, design en conceptontwikkeling. Hij wilt prikkelen en verwonderen, inspireren en bevragen. De Noorbeekse kunstenaar is erkend om het creëren van de juiste balans tussen vorm en inhoud, waarbij het concept leidend is en vaak resulteert in een bijzondere esthetiek. De studio van Jonathan Wanders vindt zijn oorsprong in Zuid-Limburg waar ook veel van zijn projecten terug te vinden zijn. Remembrance Road in Margraten en Noorbeekse Betovering zijn enkele grepen uit zijn portfolio.

Meer informatie:
Jonathan Wanders
+31 6 13 39 14 40
info@jonathanwanders.com 
www.jonathanwanders.com  

Publicatiedatum: