Verhuurder van meubels belandt in top 25 beste jonge ondernemers van 2020

Hij gelooft in gebruik, in plaats van bezit. "Deze duurzame manier van consumeren is voordelig voor je portemonnee, en voor het milieu. Door je meubels te leasen geniet je van 100% service, gratis bezorging en installatie, gratis verhuisservice, vijf jaar woongarantie én € 0,00 aanschafkosten. Je betaalt een vast, laag maandbedrag zonder verrassingen of bijkomende kosten. Omdat wij al onze meubelen zelf produceren, lease je rechtstreeks bij de fabriek. Hierdoor kunnen wij je nieuwe interieur voor een lagere prijs aanbieden dan andere discounters", is op de site van WoonLease te lezen. Grote man achter deze succesvolle onderneming is de 23-jarige Toon Ciolina, die volgens Sprout tot de meest veelbelovende ondernemers tot 25 jaar behoort. Volgens Sprout zet Toon Ciolina (foto) met WoonLease - in de consumentenmarkt althans - een tamelijk nieuw concept in de markt: de verhuur van meubels. Voor een vast maandbedag huren consumenten banken, boxsprings, tafels en stoelen. Het model dat Ciolina hanteert wordt gevalideerd door Ikea, dat in Nederland ook voor het eerst begon met het verhuren van meubels, alus Sprout, dat zich als medium voor startups, scaleups en f*ckups profileert

"Door rechtstreeks in te kopen bij fabrieken door heel Europa kan Ciolina zijn maandprijzen laag houden. Om potentiële leasers over de streep te trekken, worden de meubels gratis bezorgd en geïnstalleerd, en krijgen klanten vijf jaar garantie en gratis onderhoud. De startup krijgt zo’n honderd aanvragen per week binnen."

Vorig jaar opende WoonLease in Amersfoort zijn eerste showroom. "Behalve een verkooplocatie is dat dé manier om inzichten van klanten te vergaren, stelt Ciolina. Om die operatie, en het aanleggen van voorraden, te kunnen bekostigen haalde hij een kleine ton op bij crowdfundingplatform Geldvoorelkaar."

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven