Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chainable ontwikkelt vrijstaande, industrieel geproduceerde keukens

"We zijn gestart om een einde te maken aan de gigantische kapitaal- en materiaalverspilling"

Het bedrijf Chainable is druk met de ontwikkeling van het duurzame Kitchen-as-a-Service concept. Het gaat hierbij om een vrijstaande, industrieel geproduceerde keuken met veel minder plaatmateriaal t.o.v. een traditioneel exemplaar. Een échte circulaire keuken, die volgens de directie van het bedrijf het einde inluidt van het traditionele keukentijdperk.

Het team van Chainable, met v.l.n.r. Simon Rombouts (algemene zaken en duurzaamheid), Cees van Nispen (commerciële zaken) en Jordy van Osch (operationele zaken en productontwikkeling).

"We zijn ons bedrijf gestart om een einde te maken aan de gigantische kapitaal- en materiaalverspilling van keukens", laat woordvoerder Simon Rombouts weten. "Alleen al in de huursector wordt elk jaar in Nederland 40.000 ton afval van keukens afgedankt, voor de gehele keukensector is dat meer dan het dubbele."
Met de gigantische duurzaamheidsopgave, tezamen met de ambitie voor een circulaire economie, zijn wij BlueKitchen (nu Chainable) begonnen. Wij maken een einde aan de traditionele keuken. Een keuken die niet minder slecht is, maar daadwerkelijk beter is. Daarvoor doen we het."

"Maar... tegelijkertijd realiseren we ons ook dat keukens nog maar het begin zijn van de grote transformatie naar de circulaire economie. Dit zal zich (voor ons) niet beperken tot keukens alleen. Er ligt een gigantische duurzaamheidsopgave voor ons allemaal, waar de keuken slechts één schakel van uitmaakt. Binnen onze gehele economie zullen we alle waardeketens moeten sluiten. Maar áls we de keukenketen kunnen sluiten, op de weg naar circulariteit, dan zijn we weer één klein stapje dichterbij. Daarom heten we vanaf heden: Chainable® – the way to circularity. Voor duurzame verandering. Op weg naar een 100% circulaire wereld."

Op 19 maart jl. zou het allereerste duurzame Kitchen-as-a-Service concept aan het grote publiek worden gepresenteerd. Covid-19 gooide echter roet in het eten. "We hebben nog geen nieuwe datum geprikt. De intentie van het evenement was om ons kenbaar te maken aan de markt en vanuit daar de eerste projecten te gaan opstarten. Dat is nu gelukt. Dit betekent echter niet dat we niet alsnog een feestelijk onthulling zullen houden, zeker wanneer de omstandigheden dat weer toelaten. Waarschijnlijk zullen we dit doen als we onze eerste keukens hebben geplaatst", legt Simon uit.



Waarmee heeft Chainable zich de afgelopen maanden bezig gehouden?

"Met het perfectioneren van onze keuken, het creëren van een grotere afzetmarkt en het verder valideren van ons concept bij mogelijke klanten. Zo zijn we steeds beter in staat onze keuken te laten aansluiten bij de behoeftes die spelen in de markt. Ook hebben we een steeds beter beeld van de Total Cost of Ownership (TCO) van een keuken gekregen. Omdat we onze keuken alleen aanbieden aan de professionele verhuurmarkt middels het Kitchen-as-a-Service (KaaS) concept, zijn we in staat om met de TCO, appels met appels te vergelijken.
Daarnaast zijn we met verschillende kennisinstellingen om tafel gegaan om door middel van een levenscyclusanalyse de impact van onze keuken te berekenen. Onze keuken, die in totaliteit een leven mee moet gaan, heeft over deze lange levensduur goede papieren. Samen met onze key-partners hopen we deze circulariteitsgarantie te kunnen bieden." 

Hoe reageert het bedrijfsleven op jullie voorgenomen introductie? Is er al belangstelling getoond van partijen?
"Het bedrijfsleven reageerde zeer goed, van Heerenveen tot Maastricht waren er mensen die naar onze onthulling zouden komen. Natuurlijk hebben wij in onze eerdere uitingen ook de huidige markt een beetje geprikkeld met het feit dat er een nieuw innovatief concept op de markt was. Ook dit is succesvol gebleken. Tevens is er goede belangstelling getoond en daar zijn al vele gesprekken uit voortgekomen. We hopen daarom snel de eerste klanten te kunnen bedienen, en een begin te maken aan het sluiten van de ketens. Want alleen samen kunnen we 100% circulariteit bereiken", aldus Simon.

Woningcorporaties of institutionele beleggers met interesse in circulaire keukens of een pilotproject, kunnen contact opnemen met het bedrijf.

Meer informatie:
Chainable
www.chainable.nl
hallo@chainable.nl