Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bedrijf alsnog failliet, exact jaar na crowdfunding die ruim 600.000 euro opleverde

'Onze crowdfunding is 150% succesvol!' meldde de directeur een jaar geleden. Maar liefst 426 investeerders brachten in april vorig jaar zes ton in het laatje, exact het bedrag dat het bedrijf binnen wilde halen om een slag te maken richting een duurzame bouwsector. Nu lijkt alles voor niets te zijn geweest, want de rechtbank in Noord-Nederland heeft Robuusteiken Ecologische Bouw B.V. failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr J. Knotter. Het insolventienummer van deze zaak is F.18/20/109.

Het lijkt erop dat Robuusteiken aan zijn eigen succes ten onder is gegaan. Met de zes ton op zak kon het bedrijf goed vooruit. "Hierdoor kunnen we snel doorbouwen aan een duurzame bouwsector. Gezond wonen en werken komt voor iedereen nu echt weer een stap dichterbij!", liet directeur Wim-Heerke Spronk van Robuusteiken in april 2019 aan Wonen360 weten.

Ambachtelijk
Robuusteiken was tot voor kort een succesvol bedrijf dat ambachtelijk, ecologisch en circulair bouwde. Onder de naam Robuusteiken Ecologische Bouwelementen B.V. ontwikkelde en produceerde het onder eigen label ecologische bouwmaterialen: HSB wand-, vloer-, renovatie en dakelementen. Geleverd werden elementen aan de grootschalige woning-, utiliteits- en renovatiemarkt. "Doordat de voorschrijvende markt hiermee gaat ontwerpen en bouwen, maken wij de bouwsector samen efficiƫnter en groener. We maken ecologisch bouwen voor iedere bouwondernemer en ketenpartner mogelijk. Daardoor komt gezond wonen en werken dichterbij voor een groot publiek. Door gebruik van onze ecologische bouwelementen tasten we de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aan. We streven bij het bouwen naar een optimaal gebruik van energie, water en ruimt", aldus Spronk.

Liquide middelen
Twee maanden geleden bleek het water al tot de lippen te staan. De secretaresse liet toen namens de directie weten dat het bedrijf door de ontwikkelingen van de afgelopen maand (lees: corona) en de enorme groei in een positie was gekomen dat men over te weinig liquide middelen beschikte. "We zijn naarstig op zoek naar ondersteuning en dit lijkt gelukkig goed te gaan", liet ze op 8 april weten. Twee maanden later is alsnog het doek gevallen. Of er een doorstart komt, daarover is (nog) niets bekend. De directie was niet bereikbaar voor commentaar.