Groothandel ziet omzet met 2,2% stijgen

In het eerste kwartaal van 2020 heeft de groothandel en handelsbemiddeling 2,2 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal faillissementen onder groothandelaren lag in het eerste kwartaal op het laagste niveau sinds het begin van de meting. De effecten van de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen waren vooral zichtbaar in het ondernemersvertrouwen dat aan het begin van het tweede kwartaal hard onderuit ging. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.


FOTO © Isselee | Dreamstime.com

In het tweede kwartaal van 2020 is het ondernemersvertrouwen in de groothandel onderuit gegaan. De gegevens over het ondernemersvertrouwen zijn verzameld in april 2020. De stemmingsindicator voor ondernemers in de groothandel daalde naar -34,0 tegen +12,3 een kwartaal eerder. Dit is de sterkste afname ooit gemeten. Een vergelijkbaar beeld was ook zichtbaar bij andere bedrijfstakken. Het ondernemersvertrouwen van het totale bedrijfsleven nam in het tweede kwartaal af tot -37,2 tegen +6,4 een kwartaal eerder.

Lees hier het complete artikel.
 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.