Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Circulair tapijt maakt einde aan verspilling

Royal DSM, een wereldwijd op wetenschap gebaseerd bedrijf dat actief is op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaam leven, heeft onlangs aangekondigd dat DSM-Niaga de Again-tapijtcollectie lanceert. Again is een commercieel kamerbreed tapijt ontworpen voor circulariteit en is specifiek bedoeld voor kantoorgebruik. Het tapijt is op twee manieren uniek. Het is gemaakt van gerecyclede materialen en kan na gebruik worden gerecycled tot nieuw tapijt. Bovendien voldoet het aan de hoogste kwaliteitsnormen voor commercieel tapijt. Producten gemaakt met Niaga-technologie zijn eenvoudig, schoon en omkeerbaar dankzij onze gepatenteerde klik-klik-lijm. Ze dragen bij aan een gezonde leef- en werkomgeving. Again commercieel kantoortapijt wordt gekenmerkt door ons Niaga-label en is onze nieuwste innovatie, ontworpen voor circulariteit.

Alleen al in Europa wordt jaarlijks 1,6 miljard ton tapijt weggegooid, waarvan 95% terechtkomt op stortplaatsen en verbranding. Again is een antwoord op deze moeilijke situatie.Again commercieel tapijt is ontworpen voor circulariteit met Niaga-technologie. Het is gemaakt van slechts twee materialen, polyamide 6 en polyester. Hierdoor is het vrij van zowel vluchtige organische stoffen (VOS) als giftige vlamvertragers. Bovendien zijn de gezichtsvezels en secundaire rug van Again -tapijt gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Door het modulaire ontwerp kunnen de materialen steeds weer worden herwonnen, gerecycled en hergebruikt. Door het Niaga-label van het Again -tapijt te scannen, krijgt u toegang tot een overzicht van de gebruikte materialen voor het tapijt en tot recyclinginstructies.

De Again-collectie laat zien dat het mogelijk is om een ​​commercieel tapijt te ontwerpen voor circulariteit en toch te voldoen aan de hoogste eisen van de markt. "Samen met onze partners laten we zien dat het echt mogelijk is om de kring binnen de waardeketen te sluiten", benadrukt Kelly Hall, Managing Director bij DSM-Niaga. "Wij geloven dat we binnen de waardeketen onze denkwijze radicaal moeten veranderen om afval te ontwerpen en waardevolle materialen te beschermen. Zo dragen we bij aan een betere toekomst voor zowel mens als planeet."DSM - Bright Science

Royal DSM is een wereldwijd, doelgericht, op wetenschap gebaseerd bedrijf dat actief is op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaam leven. Het doel van DSM is om voor iedereen een beter leven te creëren. DSM pakt met zijn producten en oplossingen enkele van 's werelds grootste uitdagingen aan en creëert tegelijkertijd economische, ecologische en maatschappelijke waarde voor al zijn belanghebbenden - klanten, werknemers, aandeelhouders en de samenleving als geheel. DSM levert innovatieve oplossingen voor menselijke voeding, diervoeding, persoonlijke verzorging en aroma, medische hulpmiddelen, groene producten en toepassingen, en nieuwe mobiliteit en connectiviteit. DSM en de aan haar gelieerde bedrijven behalen met ongeveer 23.000 medewerkers een jaarlijkse netto-omzet van ongeveer € 10 miljard. Het bedrijf is opgericht in 1902 en is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Meer informatie:
DSM
www.dsm.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven