Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoek Marktdata.nl over de afgelopen periode 2015 - 2020:

Kleine 100 meubelzaken sluiten de deuren

Over de afgelopen jaren laat zowel het aantal bedrijven als het aantal vestigingen van winkels in meubels een daling zien. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die marktdata.nl op een rijtje heeft gezet. Het aantal bedrijven met als hoofdactiviteit 'winkels in meubels' is de afgelopen vijf jaar met 4,5 procent afgenomen: van 1905 in 2015 naar 1820 in het eerste kwartaal van 2020. Ofwel een afname van 85 fysieke meubelzaken.

Het aantal vestigingen is in de periode 2014-2019 afgenomen met 6,6 procent, van 2560 in het jaar 2014 tot 2390 in het eerste kwartaal van 2019. De daling is daarmee aanzienlijk kleiner dan in het jaar 2012. In dat jaar was de daling van het aantal vestigingen en bedrijven in de meubeldetailhandel het grootst. In 2012 nam het aantal
bedrijven en vestigingen met circa 7 procent af. In de periode 2015-2017 stabiliseerde de situatie.

De provincie Zuid-Holland telt met 369 meubelzaken (excl. slaapspeciaalzaken) het grootste aantal vestigingen. 18,3 procent van alle meubelzaken is in deze provincie gevestigd. Flevoland heeft met 38 meubelzaken het kleinste aantal vestigingen. Ondanks het grote aantal meubelzaken in Zuid-Holland, ligt het verzorgingsgebied per winkel (qua aantal inwoners) boven het landelijk gemiddelde. De provincie Flevoland telt met bijna 11.000 inwoners per vestiging het grootste aantal inwoners per meubelzaak. In Drenthe is het aantal inwoners per winkel (krap 7000) het kleinst. Het landelijk gemiddelde komt uit op 8577 inwoners per meubelzaak.

Naast de bedrijfsvestigingen die een meubelwinkel als hoofdactiviteit hebben, telt Nederland 1900 vestigingen van ondernemingen die een winkel in meubels als nevenactiviteit hebben. Van de ondernemingen die winkels in meubels als nevenactiviteit hebben betreft het in ruim 10 procent van de gevallen bedrijven in de categorie winkels in artikelen voor woninginrichting met een algemeen assortiment (algemene woninginrichters). Daarnaast komt een meubelzaak als nevenactiviteit veel voor bij groothandelaren en producenten van meubels.

Marketingrapport Meubelzaken 2020 verschenen
Marktdata.nl heeft een uitvoerig onderzoek uitgevoerd onder meubelspeciaalzaken in Nederland. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het nu verschenen Marketingrapport Meubelzaken 2020.
Het Marketingrapport Meubelzaken 2020 biedt een actueel en compleet overzicht van het inkoopgedrag, de leveranciers en hun
marktposities, het mediagebruik en de ontwikkelingen in de meubeldetailhandel in Nederland.

Het oriëntatie- en inkoopgedrag van meubelzaken is helder in beeld gebracht. Voor producent, groothandel en branche gerelateerde organisaties is het van essentieel belang om de doelgroep succesvol te kunnen benaderen en de eigen marktpositie te kennen. Het rapport is de ideale blauwdruk voor het marketingbeleid van toeleveranciers. Naast de onderzoeksresultaten bevat het onderzoeksrapport tevens diverse analyses van de database van meubelzaken in het Handelsregister en informatie die middels deskresearch is verzameld.

Het onderzoeksrapport telt 49 pagina's op A4-formaat in kleurendruk en is Nederlandstalig. Bij diverse thema’s worden de onderzoeksresultaten vergeleken met de voorgaande edities van het onderzoek. Hierdoor bent u in staat om in te spelen op de actuele trendmatige ontwikkelingen in de branche. Vormen meubelzaken uw doelgroep dan is het onderzoeksrapport een absolute aanrader.

Meer informatie over het Marketingrapport Meubelzaken 2020 is te vinden op www.marktdata.nl

Publicatiedatum: