Overname merknaam, voorraden en expertise van oer-Hollandse textielmerk Cevilit

Op 10 april jl. meldde Wonen360 dat een oer-Nederlandse textielmerk, Cevilit Products BV uit Twello, na 50 jaar failliet was gegaan. Nog geen twee maanden later is er positief nieuws te melden: Cevilit maakt grotendeels een doorstart! Het merk Cevilit en de belangrijkste kwaliteiten uit de Cevilit collectie zijn terug op de markt. Leverancier van het Cevilit-pakket wordt Smellink Group uit Delden.


Directeur Bert Smellink met echtgenote Kitty. Rechts het bedrijfspand van de Smellink Group uit Delden.

Directeur Bert Smellink laat weten dat zijn bedrijf de laatste maanden meer en meer de vraag van klanten kreeg of de Smellink Group hen vanwege leveringsproblemen kon voorzien in een alternatief voor de betere producten uit de Cevilit-collectie. "Deels konden wij dat meteen invullen, maar in een aantal producten was Cevilit uniek. Voor ons was dit aanleiding om contact te leggen en de mogelijkheden voor overname te onderzoeken: doorgaan met de confectie was geen optie, maar belangrijk was wel dat wij konden voorzien in dezelfde producten in combinatie met de mogelijkheden van maatwerk alsook snelle leveringen."

Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat de Smellink Group de merknaam, de voorraden en de expertise heeft overgenomen. "Nu gaan we zorgen dat de voorraden op korte termijn op het oude niveau komen. In speciaalconfectie kunnen wij uitstekend voorzien door onze intensieve samenwerking met confecties in Zuid-Europa: wekelijks vindt er transport plaats van maatwerk en zetten wij pakketdiensten in om rechtstreeks vanuit Zuid-Europa naar afnemers te sturen. Onze logistiek is al dusdanig ingericht en geautomatiseerd, dat wij hierin het niveau dat klanten van Cevilit gewend waren, probleemloos kunnen garanderen", aldus Bert Smellink.

Smellink is al bijna 30 jaar leverancier van hoogwaardig bed- en huishoudtextiel voor zowel de consumenten- als de institutionele markt. Naast de eigen merken GILDER en BONNANOTTE levert ze veel artikelen onder private label.

Meer informatie:
Smellink Group
info@smellink.nl
www.smellink.nl
Tel. 074-3771000


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.