Virtueel woningen bezichtigen de toekomst?

Het coronavirus heeft ons aan huis gekluisterd. Inmiddels komt er steeds meer vrijheid maar voor beroepen zoals interieurfotograaf is het lastig om weer het normale werkleven te herpakken."Voor mij als interieurfotograaf is dat uiteraard een lastig verhaal, interieurs kan ik moeilijk vanuit huis fotograferen", vertelt Dion de Bakker van gelijknamig fotografiebureau. "Ik zie wel dat de woningmarkt tot nu toe nauwelijks te lijden heeft gehad van de lock-down. Dit heeft mij doen besluiten om een samenwerking aan te gaan met Object&co, specialisten in vastgoed. De fotografen van Object&co maken de foto’s en video’s voor makelaars maar ze doen ook meer, onder andere het creëren van visuele walk-through presentaties via Matterport."

Vanwege de coronacrisis gebeuren de bezichtiging van woningen onder strikte voorwaarden. Virtueel bezichtigen is nu een goed alternatief, Funda heeft de integratie van Matterport daarom mogelijk gemaakt. Voor wie Matterport nog niet kent, Matterport is een tool waarmee de kijker een woning met een virtuele tour kan bekijken. Het is vergelijkbaar met hoe je op Google Earth de omgeving bekijkt.

"Cruijff zei ooit dat ieder nadeel zijn voordeel heeft. Ik heb deze tijd aangegrepen om te leren hoe ik woningen moet inmeten en plattegronden moet tekenen, en hoe ik een Matterport moet maken.
Deze presentatie is niet alleen geschikt voor de huizenverkoop maar ook om bijvoorbeeld een showroom te presenteren. Is dit de toekomst?", besluit Dion.

Meer informatie:
Dion de Bakker Fotografie
www.diondebakker.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.