Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vitrinebouwbedrijf komt met statiegeldformule

Met meer dan 50 jaar ervaring in de bouw van vitrinekasten en informatiekasten, is SDB Vitrinebouw begonnen met het produceren van Covid-19 schermen. De schermen worden, zoals het hele assortiment, geproduceerd in een eigen fabriek te Rosmalen. SDB Vitrinebouw voorziet bedrijven sinds kort van duurzame scheidingswanden, door middel van een unieke 'statiegeldformule'. 

Milieuonvriendelijke scheidingswand
De mens gebruikt meer plastic dan ooit en dat laat uiteraard zijn sporen na. Dieren eten plastic op, het belandt in ons drinkwater, ons voedsel, de lucht en we ademen het in.
Zwerfafval is een probleem aan het worden voor onze gezondheid. De huidige crisis heeft hier ook geen positief effect op. De vereiste scheidingswanden, Kuchwanden of coronaschermen voor onze 1,5 meter economie worden nu vaak geproduceerd in milieuonvriendelijke kunststoffen, zoals perspex en polycarbonaat.



Wat te doen met de schermen na Covid-19?
Zodra er een vaccin is voor Covid-19 zijn de scheidingswanden overbodig. Maar, wat gaat er dan met deze wanden gebeuren? Bedrijven willen er van af, waardoor alles straks massaal
weggegooid wordt of in de opslag gezet gezet om op een later tijdstip weg te gooien. Dit geeft een enorme extra belasting voor het milieu.

Daarom heeft SDB Vitrinebouw besloten deze scheidingswanden te produceren met alleen recyclebare materialen, zoals gehard glas en aluminium. Producten die op eenvoudige wijze te recyclen zijn.



Statiegeldformule
Om dit recyclen te bevorderen introduceert als SDB Vitrinebouw de “statiegeldformule” op de door haar geleverde afscheidingswanden. Hierdoor kunnen de gebruikte wanden ingeruild worden voor statiegeld.

Voordelen van gehard glas
Naast het feit dat gehard glas duurzaam is, heeft het ook andere voordelen. Ten eerste is een scheidingswand van gehard glas veiliger dan bijvoorbeeld een wand van polycarbonaat. Zo ontstaat er geen rookontwikkeling en zal het materiaal niet smelten bij brand. Verder blijft de wand langer helder, is hij bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen en is hij antistatisch. Voor de creatievelingen onder ons, is het glas ook nog te beschrijven met whiteboard stiften.

Meer informatie
SDB Vitrinebouw
info@sdb.nu
www.sdb.nu

Publicatiedatum: