Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grootste steengallery opent de deuren

Van luxueus marmer over trendy travertin tot een tijdloze graniet of keramische steen en composiet. Bij Brachot-Hermant in Deinze vind je het allemaal. En nu zelfs in een gloednieuw jasje. Brachot-Hermant voerde namelijk een grondige renovatie door.

De eyecatcher? Een imposante Stone Gallery van 5.000 m² waar klanten, architecten en particulieren naar hartenlust de juiste steen voor hun project kiezen uit het gigantische totaalaanbod natuursteen en blended materials dat Brachot-Hermant te bieden heeft.
 
De nieuwe toonzaal van Brachot-Hermant in Deinze opende in mei de deuren. Er zullen maar liefst 500 soorten materialen te zien zijn in verschillende afwerkingen. Brachot-Hermant heeft heel wat expertise in natuursteen en in blended materials zoals keramiek, terrazzo en composiet aan boord. En dat zullen ze doorheen dit kennis- en belevingscentrum laten zien.

De aandacht voor details en het samenbrengen van natuursteen, keramiek en composiet in de Stone Gallery zijn ongezien in België. En ver daarbuiten. De unieke opstelling van de platen op aangepaste, zwarte staanders wordt gecombineerd met tegelpresentaties en wandbekleding die de verschillende mogelijkheden in toepassingen, afwerkingen en formaten tonen. Het geheel komt perfect tot zijn recht in het strakke interieur met witte muren, grote glaspartijen, aangepaste verlichting en vloerbekleding. Op de muren tonen foto’s het proces van groeve tot afgewerkte plaat. Het geeft een stimulans aan ideeën en ontwerpen, samen met de aparte ruimtes voor brainstorming, besprekingen en opleidingen. Die bevinden zich zowel in de Stone Gallery omringd door de platen, als er buiten in de burelen. Alles is er op gericht om het de klanten makkelijker te maken. Om hen te informeren, inspireren en om hen een totaalbeleving aan te bieden. 

Buitengewoon aanbod
Brachot-Hermant is thuis in alle soorten steen. Daarbij denken we meteen aan het gigantische aanbod natuursteen. Graniet, marmer, travertin, kalksteen, noem maar op. De blokken of platen worden aangekocht of ontgonnen uit een van de 19 eigen groeves en vervolgens verzaagd in Deinze of op een andere productiesite. De family members van Brachot-Hermant zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Zo vind je Kilkenny Limestone terug in de vloeren van het onthaal en de burelen, de Zuid-Afrikaanse platen van Cameleon aan de gevel, Stoneasy.com in de keramiektegels van het buitenpark, Beltrami met natuursteentegels binnen en buiten, Granitarn in de buitenafwerking, enzovoort. Ook de blended materials zoals de composiet van Unistone (kwarts) en Unimarble (marmer), Terrazzo en keramiek komen aan bod in de Stone Gallery.

In keramiek stelt Brachot-Hermant het nieuwe gamma Uniceramica in primeur voor. Het zijn onder meer marmer-, travertin-, graniet- en basaltdesigns. De blikvangers wordt ongetwijfeld de Uniceramica Basalto Nero en Grigio, met de looks van een grijze basalt en afgewerkt met de unieke en eigen ontwikkelde Bocciardata-oppervlaktestructuur.

Steen moet je beleven 
De ervaring van de klant staat centraal in en rond de vernieuwde toonzaal. Al op de parking maak je kennis met de materialen van Brachot-Hermant. Letterlijk want je parkeert je wagen op de graniet Rose de la Clarté uit de eigen Franse SAG-groeve. Daarnaast vind je er een buitenpark waar heel wat tegels in natuursteen en keramiek te vinden zijn uit het uitgebreide gamma van Beltrami en Stoneasy.com. Ook de buitenafwerkingen van Granitarn en Larvik Granite zijn er te zien. Materialen uit de eigen groeves in Frankrijk en Noorwegen.

De Stone Gallery is een totaalproject waarin het doel van Brachot-Hermant is om hun variëteit aan collecties zo dicht mogelijk naar de klanten te brengen en bruggen te bouwen tussen de verschillende subbrands. Klanten maken online eenvoudig een afspraak en worden tijdens hun bezoek begeleid door een expert.

Meer informatie:
Brachot-Hermant
www.brachot.nl

 

Publicatiedatum: