Erwin Van Osta: 'Je doet het als ondernemer niet goed als je nu je omzet niet verdubbelt'

Veel Belgische winkels liggen er nog leeg bij. Dat constateert dagblad De Tijd. Redacteur Jens Cardinaels deed een rondje Brussel en ontdekte dat vooral interieurzaken het goed doen. Daarnaast trof hij opvallend veel lege winkels aan. Volgens Jan De Nys, topman van winkelverhuurder Retail Estates, winkelen mensen omdat ze echt iets nodig hebben en niet voor de fun. "Daarom is er wel een inhaalbeweging bij tuincentra, elektronicawinkels, doe-het-zelfzaken en interieurwinkels", laat hij Cardinaels optekenen.

Decoratietrend Normad Way van MAISONS DU MONDE.

De verslaggever zag dat het bij de Maisons du Monde-interieurwinkel in Brussel vrij druk is. "Vorige week was hier nog meer volk", vertelde een verkoper hem. "Toen kochten de mensen grote meubels zoals zetels en stoelen. Nu kopen ze kleinere accessoires. Wie langskomt, koopt meer dan normaal."

Volgens Erwin Van Osta, de topman van de doe-het-zelfketen Hubo heb je het als ondernemer niet goed gedaan wanneer je in zijn sector de omzet niet verdubbelt. "Een maand geleden mochten we weer openen en meteen braken we alle records. Dat blijven we doen, omdat het mooi weer is en de mensen thuis zitten. We hebben nog nooit zulke hoge verkoopcijfers gezien voor zwembaden. Ook grasmaaiers en sproei-installaties doen het heel goed. Net als verf", aldus Van Osta.

Lees hier het complete artikel (wel inloggen).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven