(Internationale) groothandel investeert fors in nieuwe collectie

Alain Janssen van Clayre & Eef: "Juist nu gaat het om relevante voorraad en nieuwe producten"

Het Limburgse familiebedrijf en tevens internationale groothandel in woonaccessoires Clayre & Eef bv heeft de afgelopen maanden ingezet op groei en het uitbreiden van de collectie. Ondanks dat de coronacrisis tot onzekerheid heeft geleid in de branche, heeft het bedrijf de overtuiging dat ze in staat is om voordeel te halen uit een brede nieuwe collectie en de beschikbaarheid van veel voorraad. Daar plukken de klanten, zoals bijvoorbeeld bloemisten, decoratiewinkels, fashion- en cadeauzaken, tuincentra en online webshops in de interieurbranche, de vruchten van.Commercieel manager Alain Janssen (foto) zegt dat ook Clayre & Eef de negatieve gevolgen ondervond van de plotselinge crisis die zich voordeed. "Met klanten door heel Europa waaronder Italië, Frankrijk en Spanje hebben we direct de omzet terug zien lopen in de eerste weken na de uitbraak en de lockdown maatregelen die van kracht werden. Dat was in eerste instantie natuurlijk behoorlijk schrikken omdat we in de eerste maanden van het jaar de omzet juist zeer positief zagen ontwikkelen", legt hij uit.

Essentieel
"Nadat we van de eerste schrik bekomen waren zijn we gaan nadenken wat voor ons bedrijf de beste manier is om met de ontstane situatie om te gaan. Allereerst hebben we besloten om de nieuwe collectie en voorraden zo snel mogelijk binnen te laten komen en niks uit te stellen of te cancelen. We zijn er namelijk van overtuigd dat in deze tijd het beschikbaar hebben van relevante voorraad en nieuwe producten essentieel is voor de groothandel."

Clayre & Eef verwacht in de periode mei tot en met augustus circa 2500 nieuwe items binnen te krijgen. "Naast de dik 11.500 producten die we op dit moment direct leverbaar hebben, biedt dit voor onze klanten genoeg keuze om hun winkels van mooi assortiment te voorzien", is Alain van mening. "Daarbij moet ik zeggen dat we in de branche bekend zijn om ons landelijk en romantisch assortiment maar dat er qua stijlen veel meer aangeboden wordt. Op onze B2B  webshop zie je dan ook het complete aanbod en zal je versteld staan van de diversiteit van het assortiment", aldus Alain, die sinds 2011 werkzaam is voor het Limburgse familiebedrijf.

Nieuwe showroom
Daarnaast heeft Clayre & Eef van een nood een deugd gemaakt. "We hebben onder andere veel aandacht besteed aan de Cash & Carry in Venlo en daar een nieuwe showroom opgebouwd. Aangezien de beurzen in de zomer geannuleerd zijn is het mogelijk om daar de nieuwe collectie te bekijken en direct een bestelling te plaatsen. Of natuurlijk de collectie direct inkopen en meenemen in de aantallen en hoeveelheden die de winkelier nodig heeft."

De totale oppervlakte van de eigen Cash & Carry is 6000 m2! Deze is gelegen in de straat waar ook Trends en Trade ligt (Floralaan 11) en voor alle branche gerelateerde ondernemers vrij toegankelijk. Alain: "Wanneer klanten in het bezit zijn van een T&T pas kunnen ze onze Cash & Carry bezoeken en hebben ze slechts een minimum van € 100,- voor hun eerste aankoop. Wij geloven namelijk dat wanneer de klant al door de check van Trends & Trade is geweest dat voldoende is om bij ons klant te worden. We proberen de drempel dus zeer laag te houden.
De showroom die we opgebouwd hebben beslaat zo'n 200 m2, vergelijkbaar met een grote beursstand die we normaliter op de internationale beurzen opbouwen. Op deze wijze inspireren we onze klanten met het meest actuele assortiment en zijn ze in staat om in een rustigere omgeving een bestelling te doen waarbij het ook mogelijk is om afstand te houden en zodoende op een veilige manier zaken te doen. Een bijkomend voordeel is dat we in Venlo de gehele collectie voorradig hebben zodat de klant alle items direct kan bekijken. Dat is op een internationale beurs niet mogelijk gezien de breedte van de collectie."

Klanten ondersteunen
Ook is Clayre & Eef op dit moment druk doende met de nieuwe catalogus. "We hebben de afgelopen weken duizenden extra sfeerfoto's van onze producten op onze webshop geplaatst. Die zijn door onze klanten ook gemakkelijk te downloaden en te gebruiken voor hun social media of webshop. Op deze wijze proberen we onze klanten te ondersteunen en te informeren over ons nieuwe assortiment.
Afgaande op de ontwikkelingen van de laatste weken hebben we er dan ook vertrouwen in dat we samen met onze klanten deze zomer en het najaar de weg naar boven weer in kunnen zetten. We zien namelijk de afgelopen weken de markt weer aantrekken; de versoepelingen van het beleid zie je direct terug in de omzet. We zijn dan ook voorzichtig positief en hebben er vertrouwen in dat gedurende de komende maanden de omzet geleidelijk in alle Europese landen weer zal stabiliseren", blikt Alain tot slot vooruit.

Meer informatie:
Clayre & Eef bv

De Giesel 46
6081 PH Haelen
alain@clayre-eef.com
info@clayre-eef.com
www.clayre-eef.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.