Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rob Oudesluijs van ELTi:

"Met de overname van Confexx verstevigen we onze positie als confectie- en gordijnbedrijf"

ELTi heeft per 1 mei alle activa en de handelsnamen van Confexx Bedrijven B.V. overgenomen. Dat laat woordvoerder Rob Oudesluijs namens ELTi weten. Confexx, voortgekomen uit diverse lokale gordijnenateliers, had vestigingen in Zoeterwoude, Velp en Brunssum. Met ruim 30 medewerkers was het bedrijf actief in zowel de retail- als projectmarkt. Begin april ging het atelier failliet. "Met de overname verstevigen we onze positie als Nederlands confectie- en gordijnbedrijf", verklaart Rob.

Rob Oudesluijs en Marjolein Bogaard van ELTi en OER op InCoDa.

Het familiebedrijf ELTi bestaat dit jaar 45 jaar. Haar corebusiness is interieurconfectie in de breedste zin van het woord. "Hoofdzakelijk zijn dat het confectioneren van gordijnen en vouwgordijnen. We zijn veelzijdig en onze vakmensen maken ook bedspreien, kussens en andere soorten confecties", legt Rob uit.
Hiervoor beschikt ELTi over een uitgebreid machinepark en circa 70 ervaren naaisters. De confectie vindt momenteel plaats op drie locaties in Nederland: Lexmond, Sprang-Capelle en Dordrecht. "Van hieruit voorzien we onze klanten in de hele Benelux die voor het grootste deel actief zijn in de woning- en projectinrichting. Voor ELTi is de zelfstandige woninginrichting een belangrijke klantengroep. Daarnaast hebben wij ook een eigen stoffencollectie, OER gordijnen. Door de combinatie stof én confectie kunnen we ons cliënteel van alle gemakken voorzien."

Betekent de overname dat er extra handjes bij moeten komen?
Rob: "We zullen nieuw personeel aannemen in onze bestaande vestigingen in Lexmond en Sprang-Capelle om het extra werk vanuit Confexx te kunnen opvangen."

Met de overname verstevigt ELTi de positie als Nederlands confectie- en gordijnbedrijf. Hoe moeten we dat zien? 
Rob: "De huidige coronacrisis heeft wereldwijd de bewegingsvrijheden ingeperkt. Grenzen blijven gesloten, buitenlandse goederenstromen worden onderbroken waardoor bedrijven niet meer mogen of kunnen produceren of producten het land niet meer uit krijgen. Er lijkt een tendens te ontstaan om minder afhankelijk te worden van productie ver weg. Zo zijn we bij ELTi nu ook bezig met het maken van mondkapjes, we hebben nu eenmaal de confectiemachines en kennis in huis. Ook helpen we andere bedrijven die niet meer in het buitenland kunnen confectioneren. We hebben er voor gekozen geen confectie-atelier in een 'lage lonen land' op te zetten, maar in Nederland te blijven. Door de overname hebben we meer techniek, vakkennis en producten in onze organisatie zodat we onze klanten nog beter en sneller van dienst kunnen zijn."

Wat verwacht je op termijn van deze overname?
Rob: "Met de overname van Confexx krijgen we meer kennis in huis over confectietechnieken in combinatie met voor ELTi nieuwe of andere machines. Verder komen we sterker te staan in de projectmarkt, waarbij stof, meten, rails, confectie en montage in één pakket wordt aangeboden. De projectklant kan daarmee worden ontzorgd. Door krachten te bundelen zijn we in staat om onze dienstverlening uit te breiden en te optimaliseren."

Meer informatie:
ELTi
www.elti.nl