Brancheorganisatie INretail: 'Vakantiegeld levert ondernemers welkome omzetimpuls op'

Ondernemers in de non-food retail zijn blij met de extra noodmaatregelen die het kabinet heeft aangekondigd.
“Het geeft de extra lucht die nog steeds keihard nodig is, want ondernemen in de anderhalve meter economie blijft een enorme uitdaging. Het is tegelijk wel pijnlijk dat door de voorwaarden een aantal retailers van regelingen worden uitgesloten”, vindt INretail.

FOTO PLATFORM DE NIEUWE WINKELSTRAAT 

Winkels in binnensteden en dorpscentra verwachten dat het vakantiegeld dat huishoudens deze dagen op hun rekening gestort krijgen alle ondernemers een hele welkome omzetimpuls oplevert.

De meeste Nederlanders blijven de komende lange weekends met extra vrije dagen in eigen land en kunnen dan lokaal en gericht hun aankopen te doen. Bovendien wordt de sfeer in dorpen en steden steeds beter dankzij alle corona versoepelingen per 1 juni.

Advies: winkel gespreid
INretail adviseert om gespreid te winkelen en de drukkere middagmomenten te mijden. Ondernemers spelen hier actief op in en bieden onder meer kopen op afspraak en verlengde openingstijden. Het protocol voor veilig winkelen wordt actief toegepast. Ook hebben centrumondernemers overleg met gemeenten over de 1,5 meter veiligheidsnorm in winkelgebieden. Samen met Platform De Nieuwe Winkelstraat en andere partijen heeft INretail een handreiking voor corona-proof winkelgebieden uitgewerkt die lokale overheden helpt. 

Deze week diende de PvdA een motie in om als landelijke overheid en gemeenten plannen te maken om plaatsen vitaal te houden. INretail omarmt die oproep en vindt dat de Tweede Kamer deze motie moet steunen. Alle Nederlanders profiteren van een gezond perspectief voor de winkelstraten en -centra in dorpen en steden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.