Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fabrikant sinds 2017 in handen industriële investeringsmaatschappij

'Kans doorstart oudste keukenmerk is groot'

Er zijn meerder partijen geïnteresseerd in de failliete keukenmeubelfabrikant Poggenpohl. Een Chinese groep heeft te kennen gegeven de fabrikant van luxe keukens te willen overnemen. Volgens informatie van het Neue Westphalian is daarnaast ook een groep Berlijnse ondernemers geïnteresseerd in een doorstart van Poggenpohl. 
De keukenfabrikant Poggenpohl Möbelwerke had vorige maand faillissement aangevraagd. 

Er wordt nu volop ingezet op een doorstart van het meer dan 120 jaar oude bedrijf, dat vele jaren een voortrekkersrol in keukenland had en vele primeurs op haar naam heeft staan, waaronder witgelakt keukenmeubilair, ergonomische werkbladhoogten en de ontwikkeling van het keukeneiland.

Poggenpohl-keukens worden vanuit een fabriek in Herford (Duitsland) naar meer dan 70 landen over de wereld verzonden. Gewerkt wordt er met ruim 450 Poggenpohl-studio's.

Poggenpohl maakt sinds 2017 deel uit van de ADCURAM Group AG uit München. ADCURAM is een industriële investeringsmaatschappij in particuliere handen, die in 2003 werd opgericht. Al meer dan 10 jaar worden bedrijven met potentie gekocht en met succes en op duurzame wijze verder ontwikkeld. ADCURAM behaalt samen met zes deelnemingen en meer dan 2.500 medewerkers wereldwijd een omzet van meer dan 500 miljoen euro.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven