Gufram: een gebroken spiegel

Gufram, het Italiaanse designmerk dat zich ooit heeft onderscheiden door zijn radicale en revolutionaire aanpak, zet de samenwerking met het beroemde New Yorkse bureau Snarkitecture voort: vanaf Broken Mirror, de eerste spiegel die Gufram ooit heeft geproduceerd, wordt de Broken Series verrijkt met de nieuwe Broken Square Mirror en de nieuwe Broken Bench. De nieuwe collectie wordt in samenwerking met Gallery All, de partner van Gufram in China, gepresenteerd met een uitgebreide digitale lancering.De focus van de Broken Series is de ontwikkeling van een hedendaags radicaal idee waarbij wordt gewerkt aan de veelzijdigheid van polyurethaan, het materiaal dat door Gufram beroemd is geworden door zijn verschillende out-of-the-box projecten.

Alex Mustonen en Daniel Arsham, de meesterbreinen achter Snarkitecture, speelden ironisch genoeg met het idee van dubbelzinnigheid door zich te baseren op het concept van "soft/not soft" met behulp van het polyurethaan om beton na te bootsen. Om de textuur van de betonnen muur te bereiken, wordt de speciale gepatenteerde verf van Gufram, Guflac, volledig met de hand aangebracht, waardoor de polyurethaan zijn elasticiteit kan behouden en unieke esthetische experimenten kunnen worden uitgevoerd.
Het polyurethaan dat voor de collectie wordt gebruikt, wordt door de vakmensen van Gufram volledig met de hand verfijnd, zodat elk object iets anders en dus uniek is, en ook volledig Made in Italy.

Tussen het designobject en de kunstwerken zijn de stukken van The Broken Series verkrijgbaar in zwart of wit - in een gelimiteerde oplage van 77 stuks elk - of in grijs met een genummerd certificaat.

Broken Mirror
De Broken Mirror heeft de vorm van een breuk in de muur, een scheur die de ruimte eromheen reflecteert, maar tegelijkertijd een vervreemdend optisch effect creëert, alsof de ruimte wordt geopend naar de buitenwereld of naar een andere ruimte.
Het reflecterende oppervlak wordt omgeven door een frame van zacht polyurethaan - direct gebaseerd op het materiaal Gufram masters - dat het hoofdkenmerk van de spiegel benadrukt, namelijk het reflecteren van de wereld ervoor, maar ook het creëren van een nieuwe en parallelle spiegel die toegankelijk is via deze metafysische deur.

Net zoals de grote Broken Mirror een deur opent naar een andere dimensie, breekt de nieuwe Broken Square Mirror een raam door de muur heen: het reflecterende oppervlak is omgeven door polyurethaan en laat men in een ander pand gluren. Zijn kleinere dimensie maakt het perfect om dimensies toe te voegen aan de beperkte ruimte van het decor, en biedt zo een manier om te ontsnappen aan de realiteit.

Broken Bench
De Broken Bench, een onregelmatige plaat van "zacht beton" in polyurethaan, lijkt het deel te zijn dat ontbreekt in de grote Broken Mirror, en speelt net als de andere stukken van de collectie met de "kortsluiting" tussen de werkelijke zachtheid van het materiaal en zijn uiterlijk. Een ongewone toevoeging zowel.

"Het werk van Snarkitecture is een stap vooruit in de wereld van het Radicalisme", zegt Charley Vezza, Gufram Creative Director. "De Broken Series komt uit een van mijn oma's belangrijkste leerstellingen: als u iets goed deed, blijf het doen en je zult je niet vergissen! De Broken Mirror was een groot succes en de ontwikkeling van de hele familie van objecten kwam vanzelf."

De Broken serie wordt gelanceerd voor het publiek ter gelegenheid van de komende editie van Design Shanghai in samenwerking met Gallery All, een van de eerste hedendaagse design galeries die zijn ontstaan in China. Samen met de filosofie van Gallery All om een ontwrichtende boodschap van innovatie te verspreiden, wordt de Broken-serie van Gufram gepresenteerd in de context van hedendaags radicaal design en om het idee van een nieuw internationaal radicalisme te realiseren.

Meer informatie:
Gufram
www.gufram.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.