Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Recor Group krijgt vier maanden respijt om oplossing uit te werken en doorstart te maken

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft aan meubelfabrikant Recor een periode van vier maanden opgelegd om een overnemer te vinden. Dat meldt althans dagblad Het Belang van Limburg.

Volgens Thomas Dujardin, Marketing & Communication Director van de Recor Group, ligt de zaak iets genuanceerder. "We zijn verheugd dat het verzoek gisteren is goedgekeurd door de rechtbank. We krijgen vier maanden de tijd om een oplossing uit te werken en een doorstart te maken. Over de inhoud van het plan kunnen we voorlopig nog niets zeggen, behalve dat het onze ambitie is om een oplossing te zoeken binnen de Recor Group. Het bericht van Het Belang van Limburg over overnames is zeer voorbarig en zorgt voor onnodige onrust bij ons personeel en de klanten.
Als Recor Group zoeken we in de eerste plaats naar interne oplossingen tijdens deze 4 maanden om de doorstart te realiseren."

Eind april vroeg de meubelfabrikant al bescherming tegen zijn schuldeisers aan. Het bedrijf was in volle transitie toen de coronacrisis roet in het eten gooide. Daarom vroeg de bedrijfsleiding om een pauze van vier maanden om zaken op orde te stellen. Hiervoor heeft zij nu groen licht gekregen. De curatoren Bernard Mailleux en Mark Bernaerts zijn als gerechtsmandatarissen aangesteld. Onder hun toezicht kan het bedrijf vier maanden bescherming genieten en op zoek gaan naar een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is. Eind juni verwacht de rechtbank een eerste stand van zaken.

Over Recor Group
Recor Group is al meer dan 70 jaar actief in de meubelsector en is een vaste waarde in de markt. De Belgische meubelgroep is met de vennootschap Recor NV actief in de productie van salons, relaxfauteuils en meubels (hoofdzetel Hasselt). Daarnaast is de groep met de vennootschap Recor Bedding NV actief in de productie van matrassen, bedden en sofabedden (hoofdzetel Genk). Daarnaast heeft de groep productiefaciliteiten in Centraal Europa en nog een aantal andere participaties.

Lees hier het interview dat Wonen360 eind oktober met Adrien Corthouts van de Recor Group had.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.