Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opleidings-restaurant in Tilburg krijgt nieuw interieur

Meubelproducent Spoinq en projectinrichter Jooost slaan handen ineen

De meubelproducent Spoinq heeft het interieur van het opleidings-restaurant De Rooi Pannen in Tilburg mogen vernieuwen.
Spoinq produceert haar meubelen lokaal waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

De Rooi Pannen is een mbo-opleiding gevestigd in een oud klooster waar leerlingen o.a. worden opgeleid tot chef-kok, sous-chef of bediening. De leerlingen runnen zelf het restaurant waar gasten uit de wijde omgeving genieten van een lunch of diner. 

Mede-directeur Angela de Geus vertelt: "In samenwerking met projectinrichting Jooost mochten wij laatst meubels leveren voor het restaurant van Rooi Pannen. De school is tijdelijk gesloten door Covid-19 maar we mochten nog wel foto’s maken van het sfeervolle resultaat.



Duurzaam en lokaal
Er is bewust gekozen voor duurzame materialen en lokaal vakmanschap. De gebruikte stoffen zijn gemaakt van ge-ryclede wol van oude truien en alles wordt door Spoinq in Brabant geproduceerd. 
Dat laatste blijkt in onzekere tijden zoals we nu beleven zeker een groot voordeel.



“Wij kunnen gelukkig nog steeds produceren en leveren. Spoinq kiest er al 10 jaar voor om alles in Nederland te produceren, een duurzame werkwijze waarbij wij bijvoorbeeld ook meubels na jarenlang gebruik eenvoudig kunnen recyclen. Tegenwoordig zijn steeds meer klanten hier naar op zoek en ik denk ook dat hier steeds meer vraag naar zal zijn na deze onzekere Corona-periode.”



Jooost
Joost van Pelt, het 'brein' achter Jooost, is 8 jaar lang actief geweest bij Assenburg en vervolgens 6 jaar bij Projectum BV. Bij deze werkgevers leerde hij dat inrichten veel meer is dan het verkopen van tafels en stoelen. Volgens hem gaat inrichten over een veranderende maatschappij die andere eisen stelt aan onze leerlingen, docenten en werknemers. Op zijn website geeft hij aan: "Vandaag de dag ben ik bijzonder geïnteresseerd in duurzaamheid en probeer ik dit ook te verwerken in mijn projecten waar ik kan."

Meer informatie:
Spoinq
info@spoinq.nl
www.spoinq.nl

Jooost
info@jooost.nu
www.jooost.nu

Publicatiedatum: