Oprichter Joop Couvreur komt nog wekelijks over de vloer

Jubilerend Meuviro kijkt uit naar nieuwe locatie

Sinds 1960 is Meuviro Interieurbouw actief in het bedenken en realiseren van totaalconcepten en maatwerk interieur voor horeca, leisuremarkt, kantoor- en winkelpanden. Vanuit haar eigen productiefaciliteit in Breda bedient ze naast deze zakelijke markt ook veel particuliere klanten van een volledig interieuradvies en bijbehorend maatwerk.Dit jaar bestaat het interieurbouw bedrijf 60 jaar. Wouter Sterk van Meuviro vertelt hoe het verleden is geweest en hoe ze naar de toekomst kijken. "Joop Couvreur was in 1960 een van de oprichters. Gestart als kleine meubelmakerij in het Bredase Ginneken, maar we zijn inmiddels al vele jaren gevestigd aan de Haagweg in Breda met eigen kantoor en productiefaciliteit van ruim 2500m2. Joop is nog steeds betrokken bij het bedrijf. Al is hij al jaren niet meer actief werkzaam, hij komt nog steeds wekelijks over de vloer voor een kop koffie."

Inmiddels is het bedrijf geen kleine meubelmakerij meer. "Meuviro Interieurbouw is gespecialiseerd in meubelmaatwerk voor horeca, hotellerie, zorg en conferentiecentra. Daarbij doen we steeds meer turn-key projecten, dat betekent dat we complete projecten realiseren.
We zeggen wel eens: van vloer tot plafond en alles wat daartussen zit doen we. Daarbij ligt onze focus op het ontzorgen van de opdrachtgever. Waar kunnen we onze expertise gebruiken en inzetten naar een opdrachtgever toe. Ook dat is een enorme toegevoegde waarde."De afgelopen 60 jaren zijn niet altijd even succesvol geweest vertelt Wouter. "Na het vallen van de nine eleven (2001) zag de orderportefeuille er behoorlijk leeg uit. Al onze opdrachtgevers hebben direct de opdrachten stilgelegd, we hadden nagenoeg geen werk meer. Toch hebben we dit getrotseerd en staan we waar we nu staan."

Na al die jaren is het tijd voor een nieuw pand. "We gaan naar een pand dat meer voldoet aan deze tijd en de daaraan door ons gestelde eisen. Klanten willen steeds meer ontzorgd worden, en hier hebben we dan ook de ruimte voor nodig zodat onze kwaliteit niet achteruit gaat. Waar we heen gaan is nog niet bekend, wel blijven we in Breda. Dat het voor Meuviro een grote stap gaat worden is zeker. Binnen twee jaar zitten we op de nieuwe locatie. Verder blijven we vooral doen waar we goed in zijn. Het realiseren van projecten, het produceren van maatwerk en het leveren van complete interieurconcepten voor zowel bedrijven als particulieren."

Door het coronavirus kan het jubileum niet feestelijk gevierd worden alleen dit komt nog wel volgens Wouter Sterk. "We hadden verschillende ludieke festiviteiten bedacht en gepland voor zowel onze relaties als met onze collega’s, echter door het gehele covid-19 gebeuren zijn we genoodzaakt deze tijdelijk te parkeren. Zodra het weer kan en mag zullen we dit alsnog inhalen.Wel gaan we online regelmatig leuke items delen, houd deze vooral dan ook in de gaten de komende tijd! Op naar de komende 60 jaar!"

Meer informatie:
Meuviro
www.meuviro.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven