Bedrijf beschikte over distributiecentra van 65.000 m2

Houtspecialist met faciliteiten voor speciale custom made producten na 80 jaar failliet

In november ging het moederbedrijf in Den Ilp failliet, maar omdat de nevenvestiging in Putte buiten het faillissement viel, kon die blijven doordraaien. Maar een half jaar later legt het bedrijf, gespecialiseerd in hout en houtproducten voor duurzame buitenconstructies, waterwerken, verpakkingsoplossingen, tuin- en vloerproducten, alsnog het loodje.

De rechtbank in Noord-Holland heeft Sneek Hardhout Import BV donderdag 14 mei failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr. H.K. Folkerts. (Nog) niet bekend is of het bedrijf een doorstart maakt.In oktober ging Houthandel J. Sneek en Zoon (handelend onder de naam SWI Sneek Hout) failliet. Sneek Hardhout Import in Putte mocht de deuren openhouden, maar kwam in de afgelopen periode ook in financiële moeilijkheden. Daarmee komt een einde aan een ruim 80-jarige geschiedenis van een bedrijf actief op het gebied van hout, productie en distributie. Volgens ingewijden is Putte meegetrokken in het faillissement van andere businessunits.

Voor Nederland, Duitsland, België en Engeland beschikte Sneek Hout over distributiecentra met meer dan 65.000 m2 en bewerkingsfaciliteiten voor speciale custom made producten.

Sneek Hout was een voorvechter in het optimaliseren en transparant maken van bos tot gebruiker. Sinds 1996 beschikte het bedrijf over de belangrijkste certificaten voor wat betreft duurzaam bosbeheer.

Meer informatie:
Sneek Hardhout Import BV
www.sneekhout.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.