Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Peter Knegt van Veno Wood Flooring:

"Over vijf jaar zijn we uitgegroeid tot een nog grotere speler binnen ons marktsegment"

Veno Wood Flooring is een Nederlands familiebedrijf met een typische Friese werkmentaliteit. Het produceert houten vloeren in haar eigen fabriek in Drachten; 100% made in Holland dus. 

''We zijn door de jaren heen uitgegroeid tot een groot bedrijf, maar de lijntjes zijn nog steeds kort en we kunnen klanten snel van antwoorden voorzien'', vertelt sales director Peter Knegt. ''Wij zijn uniek om het feit dat wij echt een 100% in Nederland gefabriceerd product aanbieden. Waar veel mensen deels in Oost-Europa of zelfs in Azië produceren, doen wij dit niet. Nederlands spreekt bij onze klanten erg goed aan door de kwaliteit. We staan bekend om onze directheid en service. Daarnaast is weten mooi, maar ervaren is beleven!”

''Doordat wij in Nederland produceren kunnen wij tevens veel flexibeler leveren", vervolgt Peter. "Het is namelijk zo dat wij met Rotterdam qua volumes de grootste uitvoerhaven van Europa in de achtertuin hebben liggen. Dus voor zowel onze thuismarkt als de export kunnen wij supersnel leveren t.o.v. iemand die het nog dagen, of in het geval van Azië, weken onderweg heeft zitten. Het snelle leveren sluit dan ook goed aan bij de wensen van onze klant, en dit staat evengoed de grotere volumes niet in de weg.

Als laatste punt is het belangrijk om te benoemen dat wij ook onderscheidend zijn op het gebied van automatisering. Voor het ambachtelijke dat wij maken hebben wij toch behoorlijk veel dingen weten te automatiseren en dat is bij ons een doorlopend proces. Uiteraard zullen bepaalde ambachtelijke handelingen altijd blijven, maar efficiëntie is bij Veno een belangrijke factor.''

Veno - Altijd in beweging
Zoals in eerdere berichtgeving te lezen viel heeft Veno Wood Flooring een tweede automatische vulmachine aangeschaft. Het bedrijf is nog bezig met een extra automatisering in de productielijn. ''Verder zullen we nog actiever zijn op het gebied van acquisitie en klantgerichtheid. Acquisitie omdat wij zien dat de vraag naar ons product nog steeds groot is. Sterker nog, door alle ontwikkelingen rondom corona zien wij juist dat mensen bewuster kiezen voor de kwaliteit die wij maken en de betrouwbaarheid van een Nederlands familiebedrijf.''

''Voor wat betreft het topic klantgerichtheid hebben we het afgelopen jaar goed geluisterd naar de wensen en opmerkingen van onze klanten en dit concreet vertaald naar onze service en producten. Dit zal de komende jaren alleen maar meer worden. Alleen zo kunnen wij ons onderscheiden van de rest", weet Peter.

Topkwaliteit leveren voor verantwoorde prijs
Topkwaliteit leveren qua product is het doel van Veno Wood Flooring voor 2020 en uiteraard ook de jaren erna. ''En voor wat betreft onze service willen we onderscheidend zijn ten aanzien van de markt. En dat tegen een verantwoorde prijs. Als je dit centraal stelt dan kom je in een proces terecht. Dat proces brengt je uiteindelijk daar waar je wilt zijn. Uiteraard is dat constant bijsturen en evalueren maar er staat een punt op de horizon en daar werken we als een team constant naartoe. Verder komt er straks nog een update op onze website (meer foto's en informatie) want dit stond door de huidige contactverboden een beetje stil.''

Voorbeeldfabriek
Peter ziet het vloerenbedrijf over vijf jaar als een nog grotere speler binnen het marktsegment. ''Veno is over vijf jaar gegroeid tot een nog grotere speler binnen ons marktsegment Berkenmultiplex + Europees eiken samengestelde vloerdelen. Naast volume, voornamelijk in relatie tot kwaliteit en service. Daarnaast zijn we dan een voorbeeldfabriek qua automatisering en innovatie binnen onze branche. De eigenaren Hielke Oosten en Sicco Veenstra hebben de fundering gelegd om ons als team te laten excelleren en deze ambities waar te maken. Met het prachtige team wat we hebben gaat dit zeker lukken'', besluit Peter.

Meer informatie:
Veno Wood Flooring
Stuurboord 4
9206 BK Drachten
info@venowood.com
www.venowood.com
Tel: +31 (0) 512 544 720 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven