Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Aantal webwinkels dat huis- en tuinartikelen verkoopt groeit met 9%'

Het CBS verwacht dat het aantal webwinkels in Nederland in het tweede kwartaal van 2020 met bijna 3.000 shops zal toenemen ten opzichte van het kwartaal ervoor. Daarmee komt het totaal aantal webwinkels uit op 51.600 webwinkels. Het gros van de webwinkels verkoopt non-foodartikelen (10.980). Thuiswinkel.org, de belangenvereniging voor webwinkels, zag het aantal aanvragen voor het keurmerk Thuiswinkel Waarborg sinds het uitbreken van het coronavirus meer dan verdubbelen.

Fysieke retailers die afgelopen maanden hun deuren (gedeeltelijk) moesten sluiten, maken steeds vaker de keuze om hun assortiment ook online aan te bieden. "We merken dat er steeds meer omnichannel organisaties bijkomen. De winkels in de winkelstraat hadden het moeilijk door het sluiten van hun deuren en het wegblijven van hun klanten. Zij ontdekken, misschien noodgedwongen, steeds meer de voordelen van het online verkopen. Ze willen hun klanten kunnen blijven bedienen en dat doen ze met hun nieuwe webshop. Maar ook veel andere ondernemers zien door deze crisis een kans om online producten en diensten aan te gaan bieden”, verklaart Wijnand Jongen. “De groei van 3.000 nieuwe webwinkels zit hem met name in het aantal webwinkels dat huis- en tuinartikelen (+9%) verkoopt en de webwinkels met een algemeen assortiment (+14%)”, aldus Wijnand Jongen.

Forse toename
Thuiswinkel.org ziet ook een forse toename in het aantal webwinkels dat het Thuiswinkel Waarborg aanvraagt. Jongen: "Het aantal aanvragen voor het lidmaatschap is sinds de uitbraak van het coronavirus meer dan verdubbeld. Naast startende webwinkels zijn het met name middelgrote webwinkels die het lidmaatschap aanvragen. Waar startende webwinkels graag het vertrouwen willen winnen van consumenten via het keurmerk Thuiswinkel Waarborg, zijn middelgrote winkels, winkelketens, dienstenleveranciers en producenten die direct aan consumenten verkopen juist op zoek naar kennis en kunde om sneller te werken aan de digitale transformatie van hun bedrijven. Je ziet dat bedrijven nu meer dan ooit inzetten op digitale transformatie en organisatie van hun bedrijven, om de groeiende groep klanten die meer dan ooit online kijkt en koopt te kunnen volgen."

Bron: www.thuiswinkel.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.