''De eerste dagen van de lockdown waren onwerkelijk''

Start nieuwbouw positief nieuws voor Cartel Living in deze uitdagende tijd

De Nederlandse meubelfabrikant Cartel Living heeft de afgelopen weken gelukkig niet stil hoeven te zitten! “De fabriek heeft de afgelopen weken op ongeveer 70% kunnen doordraaien en dus hebben we de meeste orders op tijd kunnen leveren'', vertelt Martin Tersteeg van Cartel Living. ''De voorraden dreigden de laatste 2 weken wel op te raken, omdat we voornamelijk met Italiaanse toeleveranciers werken. We betrekken enkele exclusieve stoffen en leersoorten, via importeurs, uit Italië."

''Sinds vorige week komen de leveringen weer langzaam op gang en kunnen we dus weer met volle kracht vooruit!''

“Nieuwbouw is gestart”
Positief nieuws in deze uitdagende tijd is dat vorige week de eerste paal, van het vorig jaar volledig verbrande productiepand, is geslagen. De verwachting is dat we eind van de zomer weer volledig kunnen produceren en weer alles onder 1 dak hebben in Culemborg.

De nieuwe productiehal zal uitgerust zijn met de nieuwste machines en voorzien zijn van de laatste ontwikkelingen betreffende duurzaamheid. “Als de nieuwe productiehal operationeel is, gaan er weer nieuwe deuren open en zijn wij in staat onze relaties nog beter te gaan bedienen!”


Nieuw model Jazz draaifauteuil met footstool, welke vanaf volgende week in de winkels staat. ''Deze fauteuil moet het begin van een stijgende omzet inluiden bij onze dealers!''

“Uitdagende tijden”
Natuurlijk heeft ook Cartel Living last van de crisis waar we nu in terecht zijn gekomen. “De eerste dagen van de lockdown waren onwerkelijk. Alles was onzeker op dat moment. Gelukkig kon de fabriek weken vooruit met de voorraad en gevulde orderportefeuille. Maar wat de toekomst zou brengen, was voor iedereen een onbeantwoorde vraag.''  

Martin: ''De spontane creativiteit van veel van onze relaties heb ik met gepaste trots gevolgd. Iedereen heeft een stapje extra gedaan en doet dit nog steeds om alle consumenten die enigszins interesse hebben in een meubel, zo goed mogelijk te helpen. Dit heeft ervoor gezorgd dat we samen met de winkels nog een redelijke omzet hebben kunnen realiseren in deze tijd.'' 

''Ook heeft natuurlijk erg geholpen dat wij in Nederland nog enigszins omzet mochten maken. Als ik kijk naar de landen om ons heen, dan hebben we het helemaal niet verkeerd gedaan. De samenwerking die we met de medewerkers in de fabriek en met onze relaties hebben, is nu belangrijker als ooit tevoren. Samen zetten we de schouders eronder en per direct, maar zeker na de zomer komen we sterker terug!” besluit Martin.

Meer informatie:
Cartel Living
info@cartelliving.nl   
www.cartelliving.nl   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.